Izvor: Novosti.rs
10.12.2020 u 08:22
0

NASTAVLJA SE NIZ LOŠIH VESTI: Preminuo je veliki Paolo Rosi!

Izgleda da nema kraja lošim vestima u 2020. godini, koja nam je odnela još jedan život fudbalskog velikana.

NAJVAŽNIJE DANAS

VEČERAS JE POČEO KVIZ „NASLOVNA STRANA“! Ovo je prvih 20 srećnih dobitnika!

EKSKLUZIVNO! DR NESTOROVIĆ OTKRIVA U EMISIJI „POSLE RUČKA“: Nepostojanje antitela ne znači nepostojanje imuniteta

SEDNICA KRIZNOG ŠTABA U PETAK: Razmatraju se NOVE MERE

NESTOROVIĆ I ADVOKAT BOROJEVIĆ SLOŽNI: Samo obdukcija može pokazati uzrok smrti

ALBANCI NAČISTO POLUDELI! Ministar spoljnih poslova traži izvinjenje od Srbije!

RUSI NAPRAVILI BRZI TEST ZA KORONU! Za samo 18 minuta daje precizan rezultat!

Životnu bitku u 64. godini izgubio je veliki Paolo Rosi. Italija je u suzama, otišao je jedan od najvećih napadača i jedan od najvećih igrača u istoriji fudbala, i to ne samo na Apeninima. Nedavno nas je napustio možda i najveći svih vremena Diego Armando Maradona, a sad i još jedan veliki fudbaler.

Bivši napadač Juventusa, Milana i selekcije Italije u istoriju je ušao 1982. godine. Italija je u Španiji osvojila naslov svetskog prvaka, a Rosi je bio heroj nacije. Bio je centarfor, golgeter, sasvim sigurno jedan od najboljih igrača kaznenog prostora u istoriji.

U drugom krugu SP-a 1982. Italija se našla u „grupi smrti“ s najvećim favoritom Brazilom, predvođenim Zikom, ti braniocem naslova Argentinom. Odmah u prvoj utakmici Tardeli i Cabrini sredili su Argentince 2-1, a nakon pobede Brazila nad Argentinom, Azuri su izbacili Brazil pobedom 3-2. Nezaustavljivi Paolo Rosi se probudio i na toj utakmici postigao het-trik.

OVO MORATE ZNATI

IVAN KONTIĆ SASLUŠAN: Evo kada se odlučuje da li će u pritvor za prebijanje

EUROPOL NAŠAO DOKAZE! Pola timova u ligi namešta utakmice!

BRZA AKCIJA SPECIJALACA U BEOGRADU: Uhapsili šestoricu koja su kod Aranđelovca nožem izboli čoveka (40)

NEVIĐENI SKANDAL! Falsifikovali testove za koronu!

U polufinalu je Rosi postigao dva gola Poljskoj u pobedi 2-0, a u madridskom finalu protiv Nemačke dao je prvi gol. Azurri su slavili 3-1 i postali prvaci sveta. Na tom Mundijalu u Španiji 1982. igrale su legende poput Diega Maradone, Zia ili Zbigneva Bonieka, ali Paolo Rosi sve ih je zasenio i sa šest golova bio je ne samo najbolji strelac Mundijala, nego je proglašen i za najboljeg igrača. Bilo je to njegovo prvenstvo. Het trik  u utakmici protiv Brazila prepričavao se generacijama.

S Robertom Bađiom i Kristianom Vierijem rekorder je po broju golova za Italiju na svetskim prvenstvima (po devet svaki). Rosi je bio prvi fudbaler u istoriji koji je iste godine osvojio Svetsko prvenstvo, bio najbolji strelac Mundijala i osvojio Zlatnu loptu. S Juventusom je osvojio dva naslova prvaka Italije, Kup prvaka, Uefin Superkup, Kup Italije… Nakon karijere godinama je bio novinar RAI-ja i Mediaseta. Za sobom je ostavio suprugu Federiku i troje đece: Sofiju Elenu, Mariju Vitoriju i Alesandra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter