Izvor: alo
04.01.2021 u 09:19
0

NEŠTO NIJE U REDU SA MITROVIĆEM: Šta se dešava sa SRBINOM?!

Gde je nestao Aleksandar Mitrović? To je pitanje koje prelazi preko usana svakog navijača Fulama, pa i zaljubljenika u fudbal iz Srbije. Zaista, napadač „kotidžersa“ jednostavno je isčezao. Već ozbiljan period kao da ni trener Skot Parker ne može da računa na njega pa je šansu u starnih 11 počeo da pruža drugim centarforima.

Šta je problem sa Aleksandrom Mitrovićem?

Možda je samo pad forme, a možda je i nešto ozbiljnije. Najbolji strelac Čempionšipa prošle sezone i čovek koji je bio najzaslužniji što se Fulam vratio u elitu očigledno da prolazi kroz težak period u svojoj karijeri. Sjajni 26-godišnjak nije po prvi put zaigrao u najjačem rangu engleskog fudbala pa da tako nešto bude novost za njega, biće da je u pitanju nešto sasvim drugo.

Ako bismo tačno locirali gde i kada je nastao „problem“ Aleksandra Mitrovića, onda je to definitivno meč finala plej-ofa Lige nacija protiv Škotske na Marakani. „Orlovi“ su porazom posle penala (1:1 tokom 120 minuta igre) propustili šansu da se posle 20 godina nađu na Evropskom prvenstvu.

Uskoro postaje najbolji strelac u istoriji reprezentacije

Mitrović je do sada postigao 31 gol za reprezentaciju i konstantno napreduje na listi najboljih strelaca ikada. On je trenutno šesti na listi, a prvi je Stjepan Bobek sa 38 golova.

Mitrović je na kraju ispao tragičar ovog duela jer je promašio poslednji penal u seriji i tako poslao Ostrvljane na smotru najboljih reprezentacija na Starom kontinentu. Čini se da je upravo taj momenat teško pao najboljem srpskom napadaču. Upravo od tog 12. novembra sve je krenulo nizbrdo.

– Vratio se u klub razočaran, što je i normalno, jer se Srbije nije plasirala na Evropsko prvenstvo. Na sve to, on je bio taj igrač koji je promašio penal. Ipak, on je jaka osoba. Kada ste napadač, onda morate da imate u sebi tu crtu da se hvatate za loptu kada su penali. Tanka je linija između uspeha i neuspeha, ali je najbitnije kako se ljudi kasnije pomire sa tim -izjavio je trener Fulama Skot Parker nakon meča Srbije i Škotske.

Dva i po meseca posta

Aleksandar Mitrović je poslednji pogodak postigao upravo u dresu reprezentacije. Bilo je to u meču Lige nacija protiv Turske (2:2), kada je srpski centarfor pogodio iz jedanaesterca. Nakon toga popularni Mitrogol nije pogađap mrežu kako u selekciji „orlova“ tako i u Fulamu.

Nedugo pre nego što će Škotska stići u Beograd na meč odluke, Mitrović je odigrao jako dobar meč protiv ekipe Vest Bromviča. Bilo je to 4. novembra. On je tada namestio oba pogotka za svoj tim (2:0) i bio najbolji pojedinac na terenu. Tada se činilo da je to najava boljih dana, ali ispostavilo se da je bilo daleko od toga.

Tekuće sezone u Premijer ligi postigao je dva pogotka na 13 utakmica, a oba su ušla u mrežu ekipe Lids junajteda u drugom kolu odigranom 19. septembra. Dakle, Mitrović je gotovo tri i po meseca bez pogotka u Premijer ligi.

Nezaslužene kritike

Kao čovek koji je toliko toga uradio za našu reprezentaciju, postao najbolji igrač koji je u 21. veku obukao nacionalni dres, Mitrović se našao na udaru pojedinog dela navijača nakon promašenog penala protiv Škotske. Nepotrebno je pričati koliko je to banalno.

Jeste promašaj došao u najgorem mogućem trenutku, ali ako neko nije zaslužio da trpi uvrede, onda je to svakako Aleksandar Mitrović. Veliko je pitanje da li bi „orlovi“ i bili u prilici da dočekaju Škotsku u meču odluke da nije bilo njegovih pogodaka.

SVE O KORONI

KORONA PRESEK ZA SRBIJU: Manje od 2.000 novozaraženih, 37 preminulih

KORONA U CRNOJ GORI: Preminulo pet osoba, ukupno aktivno 9.233 slučajeva virusa

SAMO JEDNA NEŽELJENA REAKCIJA VAKCINE: Eksperti vrše RIGOROZNE provere

Sezona je daleko od završene, a „ludoj glavi“ samo je potrebno upravo malo toga, te pozitivne ludosti, kako bi opet tresla mreže u najjačoj ligi sveta. Možda je, ipak, konačno odrasla i sada drugačijegleda na te stvari. Bilo kako bilo… Mitre, glavu gore, znaš već kako kažu: „Ko zna zašto je ovo dobro“.

Najbolji fudbaler Fulama u 2020. godini

Aleksandar Mitrović dobio je priznanje za najboljeg fudbalera Fulama u 2020. godini. Svakako da ova vest nije veliko iznenađenje s obzirom da je prethodne sezone bio najbolji strelac Čempionšipa sa čak 26 pogodaka.

Pored Mitrovića u konkurenciji su bili Englez Džoe Brajan, Majk Hektor sa Jamajke i slovački golman Marek Rodak. Svi oni su bili zapaženi tokom godine, ali je Mitar zasluženo postao ljubimac navijača sa Krejven Kotidža.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter