Izvor: alo
24.12.2020 u 08:12
0

ON JE HEROJ SRPSKOG FUDBALA: Fićin transfer u Siti među najskupljim na startu zimskog prelaznog roka

Polako se zahuktava zimski prelazni rok. Od transfera, koji su već obavljeni i potvrđeni, za januar 2021. možemo se pohvaliti da Filip Fića Stevanović (18) zauzima visoko četvrto mesto sa 8,5 miliona evra!

Bez obzira na bezbroj kritika na račun FSS, kvaliteta i organizacije Superlige, infrastrukture i još koje čega mora se priznati da naši fudbaleri i dalje imaju vrednost na evropskom tržištu. To se posebno odnosi na mlade snage.

„Građani“ su poznati kao klub koji kupuje šakom i kapom. Nisu prvi put posegnuli za igračem iz srpske lige, a poznato je i da fudbalere šalju na pozajmicu, s tim da će Filip Stevanović u startu ostati da brani boje Partizana do kraja sezone. Retko se koji vrati, a videćemo da li će Stevanović ići zaobilaznim putem ili će se već u junu odomaćiti na „Etihadu“ pod Gvardiolinom komandom. Uostalom, ima fore da se dokaže, jer ugovor važi do juna 2025.

Od asa Partizana trenutno su skuplja samo tri fudbalera.

Na prvom mestu je Amad Dialo (18, krilo, Obala Slonovače) fudbaler Atalante koga je Mančester junajted platio 21 milion evra iako je odigrao samo četiri utakmice u Seriji A! U julu 2020. javno tužilaštvo u Parmi pokrenulo je istragu o trgovini fudbalerima. Među umešanima bio je Hamed Mamadu Traore, daleki rođak Amada, koji je optužen da se predstavlja kao njegov otac kako bi mu olakšao imigraciju u Italiju. Tokom jula, na svoj 18. rođendan, igrač je promenio ime na Instagramu iz „Amad Traore“ u „Amad Diallo“, uz komentar „ne zovi me više Traore“. U septembru njegovo ime je zakonski promenjeno u Amad Dialo.

PROČITAJTE JOŠ:

TRAMP LUPIO ŠAKOM O STO! Veto za novi vojni budžet SAD!

NOVI SOJ KORONA VIRUSA! Ovo trenutno znamo o njemu!

SUD OTKRIO HOROR! Časne sestre podvodile decu iz sirotišta pedofilima!

U ŠPANIJI POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA! Svake nedelje po 350.000 doza!

HOROR U OBRENOVCU Devojka (23) se porodila, njena majka BACILA BEBU!

Iza tamnoputog napadača nalazi se već poznati Mađar Dominik Soboslai (20, vezni). Promenio je sestrinske firme pošto je iz RB Salcburga prešao u RB Lajpcig za 20 miliona evra. Za Mađarsku je postigao tri gola na 20 mečeva. Istinski lider kakvog naši severni susedi decenijama nisu imali. Rođen je u Sekešfehervaru i prve fudbalske korake napravio je u bivšem Videotonu, sada Fehervaru.

Na trećoj poziciji je danski desni bek Joakim Mehle (23). Igrao je za Genk, a Atalanta je izdvojila 10 miliona evra jer Kastanja (Lester) nisu uspešno zamenili Hatebur i pozajmljeni defanzivci Depaoli (Sampdorija) i Pićini (Valensija). Ugovor je sklopljen do 2023. godine. Atalanta je ranije pazarila u Genku Ukrajinca Ruslana Malinovskog i to je bio pun pogodak.

Listu Top 5 najskupljih transfera zaključuje Amerikanac Brenden Rasel Aronsom (20, ofanzivni vezni). Potpisao je za RB Salcburg, koga trenira Amerikanac Marš i odlično poznaje novog člana, i to za 5,1 milion evra (sa bonusima još 2,5 miliona evra). Tako je postao najskuplji američki fudbaler od onih koji su rođeni i stasali u SAD, odnosno MLS ligi. Ranije je igrao za Filadelfija union, a već je postigao gol za selekciju SAD, iako je odigrao samo dve utakmice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter