Izvor: Novosti
27.10.2022 u 21:06
0

PARTIZAN NIJE USPEO DA OSVOJI SVOJ CILJ: Poraz u Nici-jedno su želje, a drugo pokazana igra!

Partizan se nadao da će u 5. kolu Lige konferencija ostvariti pobedu u Nici, kojom bi već sada obezbedio prvo mesto u grupi, direktan plasman u osminu finala i, uz to, igranje tadašnjeg revanša u Beogradu, ali – jedno su bile želje, a drugo prikazana igra: francuski klub je pobedio crno-bele sa 2:1 (1:0), pa će konačna odluka o plasmanu biti doneta u šestoj rundi nadmetanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Činilo se, posle uobičajene, početne inicijative domaćina, tako „standardne“ pojave u evropskom fudbalu, da će Partizan uspeti da dođe do daha na pravi način, da meč pretvori u ravnopravan okršaj, ali ga je jedan nesrećan splet okolnosti potpuno sputao.

Taman kada su se crno-beli razmahali, a šanse imali i Rikardo i, nešto bolju, Menig, desio se po goste koban 29. minut. 

Tada je s leve strane nizak centaršut uputio Brahimi, želeći da u srcu šesnaesterca proigra Laborda. Vujačić je uklizao i sprečio to dodavanje, ali je nehotice „kao na tacni“ poslao loptu ka Pepeu, koji je natrčao na nju i sa oko 11 metara, za korak ispred Ljubomira Fejse, uputio neodbranjiv udarac u mrežu Partizana.

Od tog trenutka, ekipa Gordana Petrića nije ličila na sebe.

Povijale su se dve defanzivne linije ekipe iz Humske pred naletima Nice, a kada bi taj bedem i pukao, Aleksandar Popović bi spasavao crno-bele, kao kada je zicer, sa šest metara, odbranio Labordu.

Taj fudbaler domaćih je u 48. minutu iznova udvostručio prednost, jer je okretom uspeo da se izbori za šut dok ga je čuvao borbeni Vujačić, no loptu je poslao tako da je ona zakačila spoljnu ivicu stative. I, bio je to samo početak novog naleta Francuza, koji su bili daleko bliži novom pogotku nego Partizan izjednačenju, ali je tada Petrić uspeo da nadmudri svog kolegu, Lusijana Favra.

Pole Belića, kojim je odmenio Fejsu na poluvremenu, ubacio je u „vatru“ dva sveža krila, Lutovca i Terzića, a kada se i Pavlović pridružio u napadu Rikardu, slika je počela da se menja. Na žalost po crno-bele, promenila se previše kratko.

Jer, nakon što je u 74. minutu Partizan izjednačio, a to je uradio nakon centaršuta Uroševića s leve strane, kratkog Rikardovog odigravanja za Pavlovića, posle čega mu se lopta vratila te je uputio niski udarac sa 13, 14 metara za 1:1, vrlo brzo je stigao odgovor.

Samo tri minuta kasnije Nica je uspela da vrati vođstvo, jer su nakon (pre)dugog puštanja Pepea i Tirama da kombinuju po levoj strani, crno-beli dopustili da Lemine dođe do lopte, namesti se na šut i uputi udarac, a onda se lopta, nesrećno po goste, odbila od Belića, promenila putanju i odsela u Partizanovoj mreži.

Pokušavali su crno-beli da iznova uzvrate udarac, pokušavao i Petrić da dodatnim osvežavanjem napada (mladi Baždar je u poslednjih deset minuta odmenio Rikarda) dođe do povoljnijeg rezultata, ali…

To se nije desilo (uz još jedan peh: Urošević je fauliran u kaznenom prostoru rivala u 92. minutu, no sekund, dva pre toga – aktivirao se iz ofsajd pozicije, pa nije bilo penala). Zato će glavni cilj kluba iz Humske, „evropsko proleće“, morati da sačeka 3. novembar: sledećeg četvrtka, Partizan igra u Beogradu odlučujuću utakmicu, a rival je Slovacko.

Zbog odlaganja meča Slovacko – Keln, u ovom trenutku tabela nije baš „kompletna“ kako bi to inače bio slučaj, pa će i kalkulacije „malo pričekati“. Partizanu će za prvo mesto biti potreban bolji rezultat od Nicinog na gostovanju Kelnu, a sve ostalo biće poznato ovog petka popodne.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter