Izvor: Sport.blic
18.12.2021 u 15:35
0

PARTIZANOVA SAVRŠENA JESEN – A SAD NAPAD NA TITULU: Jedan potez Meniga vratio Zvezdu na „minus 5“ za kraj

Fudbaleri Partizana slavili su kao domaćini protiv ekipe Kolubare rezultatom 1:0, u meču 21. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su na meču protiv Lazarevčana do pobede došli mnogo teže nego što su mnogi očekivali, uz dosta muke i prolivenog znoja, a jedini pogodak na utakmici postigao je Kvinsi Menig u 67. minutu.

Na ovaj način ekipa Aleksandra Stanojevića je na najbolji način krunisala odličnu jesenju polusezonu i pred zimsku pauzu došla do pet bodova prednosti u odnosu na “večitog rivala” Crvenu zvezdu.

Prvo poluvreme u Humskoj nije nam donelo previše uzbuđenja, pošto su disciplinovani gosti dobro uštopovali napade Partizana, koji nije mogao da izgradi neku iole povoljniju situaciju.

Crno-beli su uglavnom držali loptu u svom posedu, ali je delovalo da baš i nemaju previše ideje šta bi sa njom, što je olakšalo gostima posao u nastojanjima da sačuvaju svoju mrežu.

Najzanimljivija situacija iz prvog dela utakmice svakako je bio pogodak Marka Milovanovića, koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao mladi napadač Partizana.

Milovanovića je u ovoj situaciji odlično u prostor izbacio Jojić, a ovaj je izbio sam pred golmana, bacio ga na zemlju i pogodio mrežu. Ipak, koji trenutak kasnije podignuta je zastavica, a nakon konsultacije sa VAR tehnologijom golje poništen.

Nakon ove situacije nije bilo previše opasnosti po gol Stanivukovića, a najbolji pokušaj do kraja poluvremena crno-beli su imali preko Živkovića u 26. minutu.

Bek beogradskog tima odlično je tukao sa ivice šesnaesterca, lepo gađao gornji desni ugao gola Kolubare, ali je čuvar mreže Lazarevčana sjajno reagovao.

Do kraja prvog dela utakmice nije bilo konkretnijih situacija pred oba gola, a u nastavku je domaćin zaigrao znatno konkretnije.

Trener Aleksandar Stanojević je na startu drugog dela utakmice krenuo sa dvojicom napadača, Rikardom i Milovanovićem, u igru je ušao i Pantić i crno-beli su od prvog minuta nastavka krenuli u totalnu ofanzivu.

Nkoliko puta je Partizan zapretio preko agilnog Meniga po desnoj strani, jednom i preko Pantića koji je u 59. minutu možda i mogao bolje da iskoristi proigravanje Miljkovića u srcu šesnaesterca. Ipak…

Sve je to bila uvertira za ono što je usledilo u 64. minutu, kada je Kvinsi Menig maestralno reagovao nakon jedne odbijene lopte i sa 12-13 metara uhvatio sjajan volej i pogodio levi ugao gola Stanivukovića.

Nekoliko minuta kasnije, Stanojević je pojačao malo zadnju liniju izviđenjem strelca jedinog pogotka i uvođenjem Ostojića. Time je jasno svima stavio do znanja, da je jedina preokupacija crno-belih da sačuvaju teško stečeno vođstvo.

To je Partizan do kraja i uradio potvrdio titulu jesenjeg šampiona, do koje su došli sa 59 osvojenih bodova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter