Izvor: Kurir
27.06.2024 u 14:28
1

PIKSI JE SMENJEN? Kontaktirali su NJEGA pre odlaska na EURO

Određene strukture u Fudbalskom savezu Srbije, koje se zalažu da stranac bude selektor reprezentacije, uveliko rade posao.

Napravljen je plan u vrhu FSS da se struka u narednim kvalifikacijama poveri stranom stručnjaku. I to čoveku koji iza sebe ima bogatu biografiju. Napravljen je i izbor, budući selektor Srbije mora da dođe iz Nemačke i Italije, zemalja koje su imale ozbiljne uspehe na velikim takmičenjima, na svetskim i evropskim prvenstvima. Plus, kao stranac ne bi bio pod uticajem i pritiskom od bilo koga, radio bi u miru i pre svega birao igrače po kvalitetu, a ne po starim zaslugama, minulom radu ili određenim faktorima.

VRLO BRZO SU SHVATILI DA PORED NE MOGU IZBEĆI: Na sraman način pokušao da ne plati carinu

Kontakt sa Joakimom Levom ostvaren je još proletos, saznaje Kurir, kada su vođeni pregovori sa Draganom Stojkovićem Piksijem oko novog ugovora. Deo vrha FSS bio je protiv produženja ugovora pre početka Evropskog prvenstva, a Piksi je navodno u jednom trenutku rekao da neće voditi nacionalni tim, ukoliko ne potpiše. Iz tog razloga uspostavljena je veza sa Joakimom Levom, koji se već tada zainteresovao za novi posao.

Nemac Joakim Lev je ozbiljan i dokazan trener, sa bogatom biografijom uspeha. Bio je selektor reprezentacije Nemačke od 2006. do 2021. godine, a dve godine pre toga bio je asistent Jirgenu Klinsmanu. To samo govori koliko je bio posvećen poslu i koliko je FS Nemačke imao poverenje u njega.

Joakim Lev (64) pokazao je postojanost i uspeh odslikan u rezultatima. Fudbalska reprezentacija Nemačke pod njegovim vođstvom bila je svetski šampion 2014. godine, na Mundijalu u Brazilu, kada su Panceri u finalu pobedili Argenitnu rezultatom 1:0. Strelac jedinog gola bio je Mario Gece u 113. minutu. Na tom Svetskom kupu, Nemačka je pod komandom Joakima Leva raznela Brazil, pobedivši ga rezultatom 7:1, na njegovom terenu.

Na evropskim prvenstvima, Joakim Lev doveo je Nemačku do finala 2008. godine, ali je njegova reprezentacija poražena od Španije, rezultatom 0:1. Strelac pobedonosnog gola bio je Fernando Tores u 33. minutu.

Pored Joakima Leva, odlično se kotira i Italijan Andrea Pirlo. Za razliku od Nemca, Italijan nije kontaktiran. Razlog je krajnje jasan, Lev je prvi pik i tek u slučaju da ne prihvati pregovore sa Fudbalskim savezom Srbije, oni bi se okrenuli drugim rešenjima, samim tim i Pirlu, koji ima bogatu igračku, ali ne toliko trenersku karijeru.

Andrea Pirlo (49) počeo je kao trener u Juventusu koji je vodio u sezoni 2020/2021. Posle toga u sezoni 2022/2023. radio je u Turskoj, gde je bio trener Karagumruka. Važno je pomenuti da je Andrea Pirlo u leto 2022. godine bio povezivan sa Partizanom. Tada je boravio u Beogradu i lično pregovarao sa Milošem Vazurom i Ivicom Ilievom, ali do dogovora nije došlo. Sportski direktor Ivica Iliev tada je predlagao Andreu Pirla, međutim rukovodstvo kluba je odbilo saradnju, jer je Italijan tražio godišnju platu od 1.500.000 evra.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PIKSI JE SMENJEN? Kontaktirali su NJEGA pre odlaska na EURO”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter