Izvor: Informer
09.11.2021 u 11:15
0

RONALDO JE JEDINSTVEN, ALI OPASNOST VREBA SA SVIH STRANA!

Brojimo sitno do „finala kvalifikacija“ i odlučujućeg meča između Portugala i Srbije! Orlovi će u nedelju u Lisabonu imati šansu da se direktno plasiraju na Svetsko prvenstvo, ali pred četom Dragana Stojkovića Piksija je pakleno težak zadatak i nezgodna selekcija Fernanda Santoša. 

Ipak, Srbija ima svog „insajdera“ u Portugalu – Predraga Jokanovića. Naš stručnjak godinama radi u Madeiri gde je komšija sa Ronaldovim roditeljima, a bivši trener Nasionala govorio je o prvoj zvezdi Navigatora. 

PROČITAJTE JOŠ:Brutalna parola navijača Milana upućena igraču Intera: Ostani sa ženom kad si rogonja!

– Takvih je malo, tačnije, preciznije, Ronaldo je jedan. U ovo doba proklete korone proveo je određeni period na Madeiri, zar mislite da je pomislio da digne ručnu? Šta je činio? Vežbao je svakodnevno, ujutro od osam sati, sa njim su trenirala i dvojica klinaca, jedan je centrirao, drugi je stajao na golu, a Ronaldo gađao iz svih pozicija… Zahvalio se deci, imao i poklon za njih, kupio im dresove, kopačke… Za uspomenu i dugo, dugo sećanje – rekao je Jokanović i istakao da će Ronado biti opasnost po gol Srbije isto kao i po sve druge timove protiv kojih igra. 

Ipak, srpski stručnjak smatra da ogromna opasnost dolazi od Bernarda Silve i njega deklariše kao „najkorisnijeg“, ali Jokanovićev naslednik obožava Žoaa Kanseala

 U ovom vrednovanju imam u kući i nekoga ko nije saglasan sa mojom ocenom, procenom, reč je o mom sinu Luki, koji obe ruke diže za Sitijevog prvotimca, Silvinog klupskog druga Kansela. Uspešnog na oba boka. Vokerov transfer iz Totenhema pomerio ga je na levu stranu u klubu, dok je u nacionalnoj selekciji ostao na desnoj. Pomenuh Vokera, prisetih se i nedavne izjave legendarnog Linekera: ‘Plaćen je 50 miliona, postavlja se pitanje koliko bi koštao da zna da centrira?’ Što se Kansela tiče, on zna sve, može sve, bogami nije isključeno da se približim Lukinom mišljenju. U svakom slučaju, Bernardo i Kanselo su pravo blago. Drag mi je Kanselo… I večito kad se on nađe u priči, oči mi se natope suzama. U pionirskim danima doživeo je tragediju u porodici, vozio se sa majkom u automobilu, u povratku sa treninga dogodila se saobraćajna nesreća, gledao je majku kako umire, pola godine nalazio se u šoku – objašnjava Jokanović, a potom nastavlja o Silvi. 

– Ključ svega što Portugal može da napravi u meču sa Srbijom. U sjajnoj formi. Nikad bolji. Obeležio je dve uzastopna meseca u Ligi šampiona, proglašen za najubedljivijeg, pre njega to je pošlo za rukom jedino Agueru. Dovoljno da se shvati sa kim ćemo da imamo posla. 

Iako je Bruno Fernandeš jedan od najboljih fudbalera današnjice, Jokanović ističe da ga Kristijano Ronaldo „guši“ i da nije u formi kakva s od njega očekuje. 

– Ne prija mu Ronaldovo liderstvo, kako u Junajtedu, tako i u reprezentaciji. Dok je Ronaldo boravio u Italiji, on je carevao Teatrom snova, odjednom se izgubio, ne dolazi do izražaja – dodao je srpski strateg. 

PROČITAJTE JOŠ:JOKIĆ: Zato sam reagovao, Bem i ja smo se TUKLI (VIDEO)

Meč je na programu za pet dana, a u kakvim će sastavima nastupiti Srbija i Portugal još uvek nije poznato. Ipak, Jokanović već ima sliku u glavi koji tim bi mogao da uzabere Fernando Santoš. 

– Golman Patrisio, bekovi Kanselo i Nuno Mendeš, u zadnoj liniji Pepe i Ruben Diaš, na sredini terena Karvaljo, Mutinjo i Bruno Fernandeš, napred Diogo Žota, Bernardo Silva i Ronaldo. 

Sa druge strane, Jokanović smatra da će Orlovima biti potrebna brzina da savladaju Portugalce. 

– Savetovao bih igrače da domaćinu ne dozvole veliki posed lopte. Vidite, čujete, kao iz topa sam odgovorio, a koliko je to teško da se ostvari… Pa, mnogo je teško. Dalje, neophodna je brzina kojom bi se pripretilo odbrani Portugala i eventualno ugrozio štoperski tandem, Pepe – Ruben Diaš. Naš centarfor Aleksandar Mitrović je pokazao da može da se nosi sa Pepeom, kad bi se još i Diaš nadmudrio, bilo bi super. Mada, ko je gledao Diaša… Čovek je neprelazan u Sitiju, najbolji defanzivac u Premijer ligi – podvukao je Predrag Jokanović. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter