Izvor: Blic
11.10.2021 u 18:06
0

Šaćiri U SRBIJI? Velike šanse da ćemo ga gledati u duelu protiv Švajcarske

Pred fudbalerima Srbije su trenutno dva odlučujuća duela u borbi za Svetsko prvenstvo, a već se uveliko kalkuliše o svim mogućim ishodima.

Najidelaniji scenario po Srbiju bi bio da ostvare dve pobede, kod kuće sa Azerbedžanom i u gostima protiv Portugala, čime bi se čekirala direktna karta za Katar 2022. godine.

Ipak, ukoliko izabranici Dragana Stojkovića Piksija završe kao drugoplasirani u grupi, čemu su realno bliži u ovom momentu, u tom slučaju sledio bi trnovit put do Mundijala, kroz baraž mečeve.

PROČITAJTE JOŠ: EVO ZAŠTO KRISTIJANO NE STARI: Vrhunska forma dolazi po velikoj ceni!

Jedan od potencijalno „zapaljivih duela“ u doigravanju za Svetsko prvenstvo, uzimajući u obzir poslednja dešavanja“ mogao bi biti duel Srbije i Švajcarske. Sve zbog jednog čoveka Đerdana Šaćirija, koji je nedavno učestvovao u skandalu posle meča njegove reprezentacije i Severne Irske, kada mu je jedan od navijača ogrnuo jaknu ozloglašene organizacije UČK.

Naime, Švajcarci se trenutno nalaze na drugoj poziciji grupe C, sa tri boda manje od Italije ali i utakmicom manje, međutim u poslednjem kolu ih očekuje gostovanje na „čizmi“ gde „azuri“ jako retko gube svoje mečeve.

To bi Šaćirija i drugove odvelo u baraž, gde bi kao i „orlovi“ bili povlašćeni u prvom krugu, ali bi postojali prilično dobri izgledi da se dve selekcije sretnu u finaliu doigravanja.

PROČITAJTE JOŠ: PIKSI SJAJNO ODGOVORIO TERZIĆU: Evo kako se srpski selektor odbranio od uvreda

Ovaj meč i dolazak Šaćirija, Džake i drugova, sa kojima Srbija i nema baš prijateljsku istoriju, gde mislimo na prethodni međusobni susret Srbije i Švajcarske na Mundijalu u Rusiji, doneo bi sigurno zapaljivu atmosferu, pa bi bilo najpoželjnije da se ovakav scenario izbegne.

Podsećamo, meč u Kalinjingradu je nakon kontroverzne odluke sudija Feliksa Briha i nedosuđenog penala na Aleksandru Mitroviću završen rezultatom 2:1 u korist naših rivala, a strelci su bili upravo pomenuti igrači albanskog porekla, sa čije strane je bilo dosta provokacija pre, tokom i posle utakmice.

PROČITAJTE JOŠ: BIĆE GUSTO: Evo koji „orlovi“ možda PROPUSTE MEČ SA PORTUGALOM

Pre par godina Šaćiri je jednom izbegao gostovanje u Beogradu, kada ga je upravo zbog tenzije koju bi njegova pojava mogla da izazove, trener Liverpula Jirgen Klop ostavio van protokola za utakmicu Lige šampiona sa Crvenom zvezdom.

Najnovije vesti iz domaćeg i stranog sporta možete čitati od sad i na zvaničnom Twitter nalogu Happy BSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter