Izvor: Alo.rs
23.08.2020 u 08:46
0

SUDAR TITANA ODLUČUJE KO ĆE NA KROV EVROPE: Večeras finale Lige šampiona

Bajern iz Minhena i PSŽ večeras će u Lisabonu na stadionu Luz odigrati finalnu utakmicu Lige šampiona i tako će spustiti zavesu na nikada dužu sezonu u najjačem evropskom fudbalskom klupskom takmičenju.

Sezona u Ligi šampiona završava se večeras, više od godinu dana nakon prvih mečeva u kvalifikacijama za ovo takmičenje. Zbog pandemije koronavirusa takmičenje je prekinuto sredinom marta, a onda je osam najboljih ekipa ovog meseca odigralo završni turnir u Lisabonu. Bez prisustva navijača na tribinama utisak je da jednostavno „to nije to“, ali sjajne utakmice i vrhunski kvalitet ekipa popravile su sliku.



Katarski vlasnici PSŽ-a opsednuti su osvajanjem titule prvaka Evrope i sada ih od tog dostignuća deli samo jedna utakmica, ali protivnik teško da je mogao da bude teži. Verovatno početkom novembra prošle godine ni oni najoptimističniji navijači Bajerna nisu verovali da će njihova ekipa večeras igrati finale Lige šampiona. Posebno nakon katastrofe protiv Ajntrahta iz Frankfurta (1:5). Nakon što je Hans Flik preuzeo kormilo od Nike Kovača preporodio se i Bajern, a pre svega Tomas Miler, koji je kod Hrvata više sedeo na klupi nego što je igrao.

Tomas Tuhel još uvek ne zna da li će večerašnju utakmicu početi Kejlor Navas i Marko Verati, a alternative su Serhio Riko i Leandro Paredes. Mauro Ikardi je na klupi, a moćni napadački trio ponovo će činiti Kilijan Mbape, Nejmar i Anhel Di Marija.



Kada je u pitanju minhenski Bajern, stručnjaci kažu kako bi Džošua Kimih mogao da bude u prednosti nad Tiagom Alkantarom u sredini terena, dok bi na poziciji desnog beka bio Benjamin Pavard. Druga opcija je da Kimih utakmicu počne na beku, a u tom slučaju Pavard bi ostao na klupi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter