Izvor: Alo.rs
04.11.2020 u 10:29
0

VAŽNA PORUKA ZA CRVENO-BELE: Gent ne sme da oseti „krv“

Oslabljeni vicešampion Belgije rasterećen stiže na „Marakanu“ i zbog toga crveno-belima može da stvori dosta problema.

Pojava koronavirusa u redovima Genta iskasapila je tim vicešampiona Belgije pred gostovanje Crvenoj zvezdi (četvrtak, 21) u trećem kolu Lige Evrope. 

Ivan Vukomanović, koji je kao igrač i trener ostavio neizbrisiv trag u Belgiji, za medije  analizira trenutnu situaciju i šanse Crvene zvezde čije je boje uspešno branio.

– Varate se ako mislite da su Belgijanci očajni zbog izostanka nekoliko prvotimaca i činjenice da će na golu biti klinac koji nema nikakvo iskustvo. Ukoliko osete „krv“ i da su bolji mogu da stvore ogromne probleme jer onda ne staju, idu do kraja. Vizija kluba nije uspeh u Evropi, već promocija igrača koji će u dogledno vreme napuniti kasu. Sjajnim poslovanjem napravili su najmoderniji sportski centar u Belgiji nalik svemirskom brodu – kaže Vukomanović.

Puno toga kosi sa našim poimanjima fudbala?

PROČITAJTE JOŠ

JOŠ JEDAN UDARAC NA SRBINA: Toliko meseci bez tenisa i onda…

PRVI KANDIDAT JE JOANIKIJE! Neko od vladikine duhovne dece bi mogao da dođe na presto

MASOVNA TUČA U REDU ZA TESTIRANJE Pogledajte neverovatne scene ispred COVID ambulante! (VIDEO)

ANA BRNABIĆ IMA JASAN CILJ: Jačaćemo odnose sa SAD, bez obzira na pobednika

RAT ZBOG DEČKA IZ SRBIJE: TZV. KOSOVO I ŠVAJCARSKA u sukobu ZBOG NJEGA

– Da, ali ne treba porediti klubove iz Zapadne Evrope sa Zvezdom i Partizanom, koji isključivo žive od UEFA novca i transfera. Gent je već u suficitu, uzeo je 5,7 miliona evra i sve preko toga za njih je ekstra prihod. Čim su ispali od Dinama iz Kijeva u trci za Ligu šampiona okrenuli su se domaćem takmičenju, a ne Ligi Evrope.

Zašto tako razmišljaju?

– Cilj je da se probiju među šest najboljih u ligi, uđu u plej-of i od TV prava ostvare ogroman prihod. Liga Evrope im nije prioritet, što bi naš narod rekao – ne gori im pod nogama.

Italijani na centru „Marakane“

UEFA je Italijana Mihaela Fabrija odredila za glavnog arbitra na meču Crvena zvezda – Gent.

To ne znači da će istaći belu zastavu?

– Daleko od toga. Ozbiljan su tim i loviće svaku grešku jer još uvek imaju šansu da prođu dalje. Igraće bez posebnog pritiska, panike i zato su opasni. Odradiće posao i vratiti se kući – pojasnio je Vukomanović.

Od koga preti najveća opasnost?

– Kapiten Ođiđa-Ofoe perfektno proigrava saigrače, Kums je sjajan vezista, a Ukrajinac Jaremčuk izuzetan strelac. Treba naglasiti da im je odbrana slabiji deo tima, ali umeju da se prilagode rivalu i menjaju tempo tokom utakmice.

Crvena zvezda bi pobedom napravila veliki iskork?

– Zbog toga očekujem zanimljivu utakmicu, iako će atmosfera biti kamerna, a to će odgovarati igračima Genta koji nemaju veliko internacionalno iskustvo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter