Izvor: Sportal.rs
05.08.2023 u 09:30
0

VRELA SUTKINJA OPČINILA NAVIJAČE: Zanosna Albanka sudila Ligu konferencija, mnogi je zovu najzgodnijom u fudbalu

Albanski sudija Džaja Đudžin dobio je priliku da sudi utakmicu Lige konferencija juče u Bukureštu, ali veliku pažnju rumunske štampe okupirala je njegova pomoćnica Emanuela Rusta.

U Bukureštu se juče igrala revanš utakmica drugog pretkola Lige konferencija u kojoj je FCSB, odnosno nekadašnja slavna Steaua dočekala bugarsku ekipu CSKA 1948 iz Sofije. Rumuni su u Sofiji u prvom meču slavili sa 1:0, a i u revanšu su odneli pobedu sa 3:2 nakon preokreta, pa tako zasluženo prošli u treće kolo kvalifikacija. Ipak, fudbalere je zasenila zgodna Emanuela Rusta, linijski sudija iz Albanije.

Albanski sudija Džaja Đudžin dobio je priliku da sudi ovu utakmicu, no veliku pažnju rumunske štampe okupirala je njegova pomoćnica Emanuela Rusta. S 29 godina, Emanuela je prva sutkinja iz Albanije koja je delegirana za međunarodne utakmice. Od 2019. nosi FIFA značku.

Printscreeen/Youtube

 

Imala sam i ja svoje predrasude. Ali važnija je bila podrška koju sam dobila. Pozivam devojke da ne oklevaju. Gledajte na svoj uspeh kao na priliku da možete da učinite nešto drugačije – rekla je Emanuela nakon što je sudila prvu utakmicu u albanskom prvenstvu.

„ŠTO MANJE ODEĆE IMAM NA SEBI, TO SAM BOLJA“: Najpoznatija GOLFERKA na svetu je sa našeg PODNEBLJA, žari i pali PLANETOM

U intervjuu za AFP izjavila je:

Morate jako da se borite da budete prihvaćeni. Ali arbitraža nije pitanje pola, nego kompetencije. Morate donositi dobre odluke, imati izvrsnu fizičku kondiciju, sposobnost koncentracije i poznavanje pravila. Žena sutkinja oslobađa napetost u komplikovanim situacijama – reči su zanosne Albanke.

Emanuela je u maju nastupala na Evropskom prvenstvu U17 u ženskom fudbalu, a suditi utakmicu u kvalifikacijama za evropska takmičenja ipak je nešto što je posebno čini srećnom. Po samom dolasku na stadion u Bukureštu, Emanuela je privukla veliku pažnju svih prisutnih, što i ne čudi s obzirom na njen atraktivan izgled.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter