Izvor: Happybsc/THE SUN
29.08.2023 u 11:16
0

KO JE LEPA MARIJANA: Već šest godina Kragujevčanka sudi najvažnije teniske mečeve

MARIJANA Veljović je teniski sudija koja je privukla pažnju publike svojom zadivljujućom lepotom. Čak se i teniska ikona Boris Beker nedavno našao u problemu zbog komentara o njenom izgledu dok je radio kao komentator za meč US Opena. Noćas ste mogli da je gledate kao glavnog sudiju u meču prvog kola između Koko Gof i Lore Sigmund.

Marijana Veljović je srpski teniski sudija koja je sudila nekoliko grend slem mečeva.  Zadivljujuća lepota Marijane Veljović privukla je pažnju gledalaca posle meča Rodžera Federera protiv Tanisa  Sandgrena u meču na Australijan openu sada već davne 2020.

DO KADA NOVAK SIGURNO OSTAJE NA TRONU? Pred Đokovićem JASAN CILJ, poznato šta mora da uradi kako bi se zadržao na vrhu ATP liste

Veljovićeva se zalaže da što više žena bude da podstaknuto  da se bave teniskim suđenjem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Moški svet (@moskisvet_com)

Rođena je 1987 godine u Kragujevcu i Prvu sudijsku školu završila je 2008. godine u Beogradu u organizaciji Teniskog saveza Srbije. Godine 2009. završila je tenisku školu drugog nivoa i dobila „beli bedž“. Od 2010. godine sudi i na međunarodnim turnirima,  a 2011. godine završava „treći nivo“ i dobija „bronzani bedž“ za teniske sudije. Godine 2013. dobija „srebrni bedž“ .  Sada je vlasnik „zlatnog bedža“ za teniske sudije što je veliko priznanje jer ga u svetu imaju samo 19 muškaraca i 10 žena i njen kvalitet i prestižkonstantno rastu u svetu tenisa. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MONDO Sport (@mondorssport)

  • Kao neko ko se zalaže za afirmaciju žena na najvišim sudijskim pozicijama jednom prilikom je izjavila -Nemamo dovoljno žena sudija. Imamo tri i po puta manje žena nego muškaraca. Razgovarali smo o idejama da privučemošto više žena u suđenje. Želimo da bude ravnopravnije jer je tenis sport koji je već prilično ravnopravan. Ako ste dovoljno dobri, trebalo bi da budete tamo bez obzira na pol.

Prvi grendslem koji je sudila bilo je žensko finale Australijan opena 2018 godine. Sledeći veliki turnir bilo je žensko finale na Vimblodonu naredne godine, a iste godine sudila je i u finalu Fed Kupa.

Zbog njene neverovatne lepote na udaru kritika,  našao se i Boris Beker koji je prokomentarisao njen izgled kao komentator Eurosporta u polufinalu Aleksndra Zvereva 2021 godine.

  • Moram da kažem da je sudija izuzetno lep, rekao je 52-godišnjak za EuroSport Nemačka. Prosto je jedeš očima. Rekao je tada Nemac. Iako verovatno nenameran komentar tadašnja Twitter zajednica dočekala ga je na nož nazivajući ga seksistom zbog lepe Marijane Veljović.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AdmiralBet (@admiralbet_kladionica)


Ipak samo nekoliko meseci ranije sličan komentar objavila je i teniserka Eugenija Bušard na svom twitter nalogu, kada je napisala fa je glavni sudija u meču „Rodžera i Tanisa izuzetno lepa“, taj komentar nije nazvan seksističkim.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter