Izvor: Informer
24.12.2021 u 07:57
0

„BELA ČOKOLADA“ GOVORI O SRBIMA: „Bez Peđe i Divca, Evropljani ne bi imali šansu u NBA“

Nekadašnji košarkaš Sakramento Kingsa Džejson Vilijams hvalio je Peđu Stojakovića i Vladu Divca.

Dubok trag ostavili su brojni srpski košarkaši u NBA ligi, ali Vlade Divac i Peđa Stojaković otvorili su put za mnoge Evropljane „preko bare“! 

Retko ko nije ostajao budan da prati utakmice Sakramenta iz perioda kada su tamo igrali Peđa Stojaković i Vlade Divac, kao i čuvena „Bela Čokolada“, Džejson Vilijams. Upravo je američki plej istakao da nije bilo većpomenutog srpskog dvojca, malo bi mladih Evropljana dobilo šansu u NBA ligi.

Džejson Vilijams je draftovan upravo od strane Sakramento Kingsa 1998. godine, kada je srpski dvojac „žario i palio“ NBA ligom. Kako kaže igrač kom je nadenut nadimak „Bela Čokolada“, njih dvojica su i zaslužni zašto sve više igrača iz Evrope dobija šansu.

Divac i Stojaković su podigli franšizu Sakramento Kingsa na viši nivo i ostali upamćeni kao pakleni dvojac. Koliko dubok trag su ostavili u NBA ligi potvrđuje intervju Džejsona Vilijamsa. 

– Vlade Divac i Peđa Stojaković su utabali put za mlade Evropljane koji žele da igraju u NBA i pokazali da je moguće stići iz Evrope i dobiti šansu. Sve se više evropska košarka približava onoj u Americi, iako SAD i dalje ima više talenta i fizički se ovde igra snažnija košarka – rekao je Vilijams. 

Legendarni košarkaš ostao je upamćen kao „Bela čokolada“, a kako i sam ističe Divac i Stojaković su mu mnogo značili i pomogli u karijeri. 

– Sviđa mi se kako se igra danas, volim da gledam mečeve sa mnogo poena. Košarka je potpuno drugačija nego kada sam ja igrao, što se više trojki postiže to je više poena na meču. U moje doba igrači kao Šek i Veber su dominirali i usporavali igru. Sada se više daje poena, ali bilo bi mi teško da igram sada jer sam ja više voleo da asistiram nego da postižem poene – podvukao je Vilijams. 

Kako god, „Bela Čokolada“ će ostati jedan od omiljenih plejmejkera velikog broja dece koja su već stasala i započela svoje profi karijere, upravo zbog toga što je bio – zabavan i slobodan.

Vilijams je tokom karijere pored Sakramenta, koji ga je i draftovao, igrao za Memfis, Majami i Orlando.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter