Izvor: Novosti
24.12.2021 u 09:21
0

BOGDAN ZABLISTAO KADA JE BILO NAJPOTREBNIJE: Atlanta slavila nad Filadelfijom koševima Srbina u završnici (VIDEO)

Denver Nagetsi poraženi su od Šarlot Hornetsa u noći između četvrtka i petka kod kuće iako su imali veliko vođstvo tokom drugog poluvremena. Bogdan Bogdanović je odigrao odlično u završnici meča Atlante i Filadelfije koju su Hoksi dobili 98:96.

On je dao 15 poena, a deset je ubacio u poslednja četiri minuta kada se rezultat lomio. Atlanta je preživela poslednji napad Filadelfije jer je Džoel Embid imao poslednji šut za pobedu uz zvuk sirene ali nije pogodio.

Hoksi su inače bili bez nekoliko igrača, a baš je pred sam meč Kevin Herter dobio pozitivan kovid test, dok je u protokol morao i Šarif Kuper. Uz to su se u toku utakmice povredili Kem Rediš i Dilon Rajt. Nedostajali su i Tre Jang, Danilo Galinari, Klint Kapela, Lu Vilijams, Timoti Luvavu.

Bogdan je ipak bio zvezda večeri jer je odigrao sjajno u završnici. Na 3:44 je postigao trojku za vođstvo 91:90, pa zatim dvojku za plus četiri, a na minut i po do kraja je povećao i na plus šest.

Njemu je ovo drugi meč posle povratka iz povrede, a propustio je veći dek decembra.

Kod Siksersa je Embid imao 23 poena i deset skokova.

Šarlot Hornetsi su dobili Denver Nagetse i to u Denverovoj areni 115:107. Pravo je čudo kako su Nagetsi izgubili ovu utakmicu jer su krajem treće četvrtine vodili 90:71, a iza toga su u poslednjoj deonici dali svega 13 poena, a primili 38.

Stršljenove su predvodili Pi Džej Vošington sa tri bitne trojke u završnici i Keli Ubre koji je 14 poena dao u poslednjoj četvrtini. Džejlen Mekdenijels i Iš Smit su dali bitne koševe u završnici kojima su Hornetsi zatvorili meč.

Nikola Jokić je ubacio čak 29 poena, a imao je i 21 skok. Starteri Denvera koje je ranije kritikovao  trener Majkl Meloun nisu mogli da vrate kontrolu nad utakmicom, a Meloun je ovog puta rekao da je problem bio u napadu i u tome što njegov tim nije imao dovoljno dobar protok lopte.

Ovo je treći poraz Nagetsa u poslednja četiri meča sa kojim oni sada imaju skor 15-16.

Voriorsi su dobili jednu od ekipa koja konkuriše za vrh Zapada. Slavili su protiv Memfis Grizlisa 113:104. Stef Kari je opet briljirao sa 46 poena, a ubacio je i osam trojki, dok je ključnu postigao Geri Pejton pred kraj čime su Voriorsi i overili pobedu.

Golden Stejt je vodio tokom drugog poluvremena bez većih problema ali je Memfis uspeo da izjednači na 102:102. Koševi Tasko Andersona, Pejtona i Karija su obezbedili pobedu Ratnicima. Pejton je uz Karija imao 22 poena, a Nemanja Bjelica je dodao devet uz tri postignute trojke.

Milvoki Baksi su dobili Dalas Meverikse u utakmici u kojoj dve ekipe nisu imale svoje glavne zvezde Janisa Adetokunba i Luku Dončića. Baksi su dobili 102:95, a Kris Midlton je bio najefikasniji sa 26 poena. Aktuelni šampioni su imali dosta problema u napadu u prvom poluvremenu pa su u drugom uspeli konačno da se stabilizuju.

Džru Holidej i Demarkus Kazins su imali 24 odnosno 22 poena kod Baksa, dok je u Dalasu Džejlen Branson bio najefikasniji sa 19 poena. Boban Marjanović je propustio ovaj meč jer je sedeo na klupi.

San Antonio Sparsi su dobili Los Anđeles Lejkerse na gostovanju 138:110. Bio je to poslednji meč u kom je hala Lejkersa nosila zvanično naziv „Stejpls centar“. Lebron Džejms jeste imao opet odlično veče sa 36 poena, Rasel Vestbruk je dodao 30, ali je zvezda bio igrač Sparsa Keita Bate Diop. Ostvario je rekord karijere sa 30 poena i ubacio je svih svojih 11 šuteva iz igre.

Juta je dobila Minesotu 128:116 u meču u kom su Džezeri konstantno kontrolisali rezultat. Donovan Mičel je imao 28 poena, a Markus Bizli 33. Bojan Bogdanović je imao 18 poena uz šut za tri 4/5.

Finiks je dobio Oklahomu 113:101 prelomivši meč u trećoj deonici, a istakao se Devin Buker sa 30 poena. Šai Gildžus Aleksander je imao 29 poena kod Tandera, dok je Aleksej Pokuševski za 12 minuta na parketu ostao na nuli.

Vašington Vizardsi su dobili ekipu Njujork Niksa 124:117 i pored fenomenalne partije Kembe Vokera. Vizardsi su poveli u veoma gustom meču u toku treće četvrtine i nisu više ispuštali prednost, ali sa druge strane nisu ni napravili neku preveliku razliku. Niksi su konstantno pretili povratkom u utakmicu, ali su gosti izdržali.

Spensar Dividi je imao 21 poen, Kiri Kispert 20, Kajl Kuzma 18, dok je Deni Avdija imao sjajan učinak sa klupe. Ubacio je 14 poena za 29 minuta. Davis Bertans je imao četiri poena. Kemba Voker je za 43 minuta ubacio 44 poena za Nikse uz devet skokova i osam asistencija, a šut za tri mu je bio 7/14.

Majami je zahvaljujući Tajleru Hirou i Maksu Strusu uspeo da se vrati u duelu protiv Pistonsa i da slavi 115:112. Hirou je imao 29 poena, Strus 26, a Trej Lajls 28 kod Pistonsa. Indijana je slaivla protiv Hjustona 118:106, a Nju Orleans protiv Orlanda 110:104.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter