Izvor: happyBSC
19.11.2020 u 09:28
0

NBA DRAFT Jedini Srbin završio u Oklahomi (VIDEO)

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski draftovan je sa 17. mesta od strane Minesote, ali je završio u redovima Oklahoma Siti Tandera koji „nisu birali sredstva“ da se domognu člana Olimpijakosa!



Tanderi su na draftu imali 25. pika i nedavno su dobili i 28. s obzirom na to da su Denisa Šrudera trejdovali u Los Anđeles Lejkerse. U međuvremenu su i 25. i 28. pika, ali i Rikija Rubija, dali Minesoti kako bi se domogli 17. pika i mesta na kom je Pokuševski – inače najmlađi igrač na draftu.

Zanimljivo, Pokuševski je prvi igrač iz Druge lige Grčke koji je stigao pravo u NBA još od 2013. godine i Janisa Adentokumpa i zvanično je najmlađi igrač Olimpijakosa koji je zaigrao u Evroligi. A tim iz Pireja trebalo bi da dobije 1.5 miliona dolara za Srbina kao otkupnu klauzulu.

Deni Avdija, sin nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde Zufera, izabran je kao 9. pik od strane Vašington Vizardsa, dok je Minesota kao 1. pika izabrala Entonija Edvardsa koji stiže sa Džordija koledža. U pitanju je bek koji je na 32 utakmice prosečno beležio 19.1 poen, 5.2 skoka, 2.8 asistencije i 1.3 ukradene lopte u sezoni 2019/20.

Golden Stejt je uzeo centra Džejmsa Vajzmena kao 2. pika, treći je bio Lamelo Bol koji ide u Šarlot i u pitanju je mlađi brat Nju Orleansovog Lonza Bola.

Francuz Kilijan Hejs je najbolje plasirani Evropljanin na draftu i njega je sa sedme pozicije uzeo Detroit. Hejs je inače, u dresu Ulma, na deset mečeva prosečno beležio 12.8 poena, 2.3 skoka, 6.2 asistencije i 1.5 ukradenu loptu.

Crnogorac Marko Simonović, inače košarkaš Mege, izabran je kao 44. pik od strane Čikago Bulsa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter