Izvor: Tanjug
30.12.2019 u 20:03
0

NEBOJŠA ČOVIĆ O „MORAČI“: Incidenti nisu mogli da se isključe

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je danas da niko iz kluba nije hteo da snosi bezbednosni rizik i ode na meč u Podgoricu protiv Budućnosti.

Košarkaši Crvene zvezde nisu otputovali danas za Podgoricu, jer nisu dobili bezbedonosne garancije u trenutku nestabilne situacije u Crnoj Gori, a na sve to meč je nosio dodatni rizik zbog ispada navijača dva kluba u međusobnim susretima.

– Crvena zvezda nije imala nameru da politizuje najnovije događaje u CG na zakon koji je tamo usvojen. Svi znamo da je Zvezda identiteom vezana za Srbiju u smislu reprezentativnosti i nije problem zaključiti da naše učešće može d donese polizičke insinuacije. Stupili smo u kontakt sa našim bezbednosnim organima, ne da bismo se pokrivali državom, isto tako i sa predstavnicima ABA lige, i opisali određene rizike. Tada je procenjeno da ne može da se isključe mogući incidenti na nacionalnoj osnovi za igrače i stručnom štabu Crvene zvezde, a meta napada mogu da budu navijači Crvene zvezde – rekao je Čović na vanrednoj konferenciji za medije na Malom alemegdanu. 

Čović podvlači da je Zvezdina procena bila da se utakmica odloži za 24. februar, iako crveno-belima odgovara da se igra večeras zbog gustog naseg rasporeda.

– Nismo hteli da budemo učesnici nečeg što nosi visok rizik – naveo je on.

Utakmica 13. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde trebalo je da se igra večeras od 18 sati u hali Morača.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter