Izvor: SD.RS
05.09.2023 u 09:55
0

PADAJU DRAŽEN I NOVICKI? Bogdanović uskoro ispred legendi svetske košarke

Srbija igra u četvrfinalu Mundobakseta protiv Litvanije.

Košarkaška reprezentacija Srbije igra četvrfinale Mundobasketa protiv litvanije, a za kapitena Orlova to može biti važno da potvrdi da je jedan od najbolji strelaca u istoriji.

Bogdan Bogdanović je trenutno je na 20. mestu večne liste najboljih strelaca svih vremena na svetskim prvenstvima, i to sa 383 poena. 

Njemu nedostaje 15 poena da nadmaši Dražena Petrovića na 17. mestu, a 42 poena mu treba do kraja da prestigne i Novickog na poziciji 16. liste najboljih strelaca.

OGLASIO SE SELEKTOR PRED ČETVRTFINALE MUNDOBASKETA: „I oni imaju slabosti, nema perfektne ekipe“

Ako se ima u vidu da će Bogdan ima još tri meča ispred sebe na ovom Mundobasketu jasno da je su šanse da prestige njih obojicu stvarno velike. Dražen verovatno pada već posle meča sa Livanijom, dok će za Novickog biti potrebne i dva dodatna susreta, bilo da su to borbe za medalju ili razigravanje od petog do osmog mesta.

Njemu nedostaje 15 poena da nadmaši Dražena Petrovića na 17. mestu, a 42 poena mu treba do kraja da prestigne i Novickog na poziciji 16. liste najboljih strelaca.

Kada je reč o samoj listi, četvrti svih vremena uopše je Dražen Dalipagića sa 563 poena, dok je sedmi Dragan Kićanović sa 491 poenom.

Legendarni Brazilac Oskar Šmit sa 904 poena je prvi, a legendarni Luis Skola je drugi na večnoj listi sa 716 poena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter