Izvor: Telegraf
10.12.2021 u 08:30
0

ROVOVSKA BITKA PRIPALA BEOGRAĐANIMA: Zvezda „progutala“ Olimpijakos u grotlu Pionira (VIDEO)

Košarkaši Zvezde posle velike drame u beogradskom Pioniru uspeli su da na noge bace grčki Olimpijakos! Jedan od timova koji je među najboljima startovao u Evroligi nije mogao da se izbori sa Radonjićevim timom, kojem je ovo druga vezana pobeda u elitnom takmičenju, koja ih vraća u borbu za mesto u plej-ofu – 81:76.

Gledali smo prilično ujednačenu utakmicu u dvorani „Pionir“. Uglavnom su košarkaši Zvezde bili ti koji su imali prednost protiv Olimpijakosa, šutirali su u visokim procentima sa distance i diktirali tempo. U pojedinim momentima su Pirejci uspevali da „iskoče“ ispred, ali ne i na kraju kada se računa.

Šest puta je Zvezda prepustila loptu Olimpijakosu za uvodnih 20 minuta, ali je generalno gledano igrala sasvim solidno. Smanjila je broj grešaka u nastavku, ništa se nije moglo zameriti Beograđanima na borbenosti protiv jednog od trenutno boljih timova u Evroligi. Videlo se da je i reket Zvezdina snaga, ali su igrači iz Grčke sve činili da „oteraju“ crveno-bele odatle.

Uopšteno, obe ekipe su imale dosta uspona i padova. Nijedan tim nije imao dvocifrenu prednost tokom svih 40 minuta utakmice, što dovoljno govori kakvu smo košarku večeras gledali u Pioniru.

Ubedljivo najbolji pojedinac utakmice bio je večeras zaista blistavi Nikola Kalinić, koji je na 25 poena koliko je postigao dodao i četiri skoka uz šest asistencija. Dvocifreni su bili još Luka Mitrović sa 12 poena, potom Dejan Davidovac koji je postigao 11 poena, te Nejt Volters i Nikola Ivanović koji su završili sa po 10 poena.

Na drugoj strani, Tajler Dorsi je ubacio 18 poena, dok su Kostas Slukas i Saša Vezenkov ubacili po 12 poena u timu Olimpijakosa. Nije pomoglo Pirejcima ni to što su imali 45,8% na šutu sa distance, Zvezda je ipak bila nadmoćnija.

Crveno-bele je do pobede predvodio sjajni Nikola Kalinić sa 25 poena, šest asistencija i četiri skoka, Luka Mitrović je ubacio 12, uz osam uhvaćenih lopti, Dejan Davidovac je postigao 11 poena, a Nejt Volters 10.

U sastavu Olimpijakosa 18 poena je postigao Tajler Dorsi, a po 12 su dodali Kostas Slukas i Saša Vezenkov.

Crvena zvezda se bliži sredini tabele Evrolige sa šest pobeda i osam poraza dok je Olimpijakos na trećem mestu sa devet trijumfa i pet neuspeha.

U narednom kolu crveno-beli već u utorak 14. decembra dočekuju Barselonu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter