Izvor: klix.ba
12.11.2020 u 13:56
0

SARAJLIJE ZA LEGENDU Otvorena izložba o Vladi Divcu (VIDEO)

Olimpijski komitet BiH je danas, u sklopu projekta „Muzejske priče“, otvorio izložbu „Vlade Divac“ Muzeja u Prijepolju, koju je i otvorio legendarni jugoslavenski centar i jedan od najboljih košarkaša u istoriji.

VEŠTAK OTKRIO SVE DETALJE, REŠENA MISTERIJA ZORANOVOG TELEFONA: Do susreta je moralo da dođe!

– Drago mi je da moj rodni grad ima priliku da se predstavi u Sarajevu i da predstavi izložbu moje karijere kroz sve medalje koje sam osvojio i poklonio svom gradu – govori Divac i dodaje:

– Sarajevo je grad svih nas i uvek je lepo biti u njemu. Drago mi je da su moji prijatelji iz Olimpijskog komiteta BiH uspeli da obnove Olimpijski muzej koji je značajan, ne samo za Sarajevo, već i za celi region.

Kako kaže Divac, izložba je posvećena njegovom prvom treneru Nikoli Opačiću.

– Nikola Opačić je neko ko je uticao na košarku u Prijepolju i mene kao mladića, ko je ostvario svoje snove iz tog malog grada. Ovo je poruka svim mladim da ne zaborave odakle dolaze i da mogu da ostvare svoje snove i iz malih gradova – rekao je Divac koji je istakao kako će posetioci izložbe moći videti i iz prve ruke pehar koji je dobio za ulazak u Kuću slavnih.

Divac je istakao da je značaj Sarajeva za čitav region ogroman.

– Olimpijada mladih koja je organizovana nedavno ovde je značajna iz razloga da se vrate olimpijske vrednosti i da zajedničkim snagama gradimo zajedničku budućnost. Posetioci bi trebalo da se prisete Sarajeva kao olimpijskog grada, i da vide neke inserte s velikih utakmica iz osamdesetih godina prošlog veka i prisetiti se jednog lepog vremena – poručio je Divac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter