Izvor: Telegraf
29.09.2021 u 14:09
0

SELEKTOR OTKRIO TAJNU! Prozivali su me zbog Jokića, govorili da mu se udvaram!

Novi selektor je ispričao da će mu cilj biti da razgovara sa svim potencijalnim reprezentativcima.

Trofejni trener Svetislav Pešić novi je selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije i danas je promovisan u „Kući košarke“ .

Pešić će predvoditi srpski nacionalni tim već u novembarskom prozoru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023, kada će Srbija 25. novembra 2021. dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

PROČITAJTE JOŠ: Posle dve decenije Svetislav Pešić se vraća na mesto uspeha: zvanično preuzima funkciju selektora Srbije

Jedno od pitanja novom selektoru na konferenciji za predstavljanje bilo je u vezi sa Nikolom Jokićem, i da li će razgovarati sa njim.

– Dobiću jedan auto kao selektor, ali taj auto mogu da koristim na prostorima Srbije i regiona. Sigurno da planiram da pričam sa svakim, ne samo sa Jokićem, nego i Teodosićem kao kapitenom i svim ostalim kandidatima za reprezentaciju.

– Naše je da vidimo šta možemo da uradimo za ove pripreme za kvalifikacije, imamo dve utakmice 25. i 28. moraćemo kratkoročno da delujemo da se pripremimo, kada se to završi onda ćemo imati više vremena.

– Ja sam davao neke izjave ranije, pa su me prozivali da sam se udvarao Jokiću. Ne da sam se udvarao, nego ću mu se i dalje udvarati, ne samo njemu, nego i svakom igraču, govoriću im da je igranje za reprezentaciju mnogo dobro za njega.

PROČITAJTE JOŠ: Zbog OVOGA su Katalonci morali da se odreknu zvezde Lionela Mesija

 Pošto nemam samo treninge, ja ću da posećujem igrače, razgovaraćemo, i u toj komunikaciji ću da mu kažem ne samo da je važno da igra za reprezentaciju, već i da mu pokažem da bude bolji, da dajem ocenu šta treba da uradi bolje i da bude bolji igrač. To je deo mog posla kao trenera reprezentacije – naglasio je Pešić.

Pešić je kao selektor Jugoslavije 2001. godine u Istanbulu ubedljivo osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Pre toga, od 1984. do 1987. bio je selektor mlađih reprezentativnih selekcija Jugoslavije, 1985. je osvojio kadetsko, 1986. juniorsko Evropsko prvenstvo, a 1987. u Bormiju postao je šampion sveta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter