Izvor: Sport.blic
28.12.2021 u 19:19
0

TOMAŠEVIĆ: Željka ne odbijaš, sa mora sam se vratio…

U intervjuu za španski esRado nekadašnji centar jugoslovenske reprezentacije Dejan Tomašević je pričao o svom prelasku iz Zvezde u Partizan, o Željku Obradoviću ali i o problemu koji vlada u evropskoj košarci.

U razgovoru od nekih sat vremena Dejan Tomašević je najpre pričao o odnosu Zvezde i Partizana i svom prelasku među crno bele. On je objasnio da je svojevremeno igrao fudbal za Partizan pa je bio u Zvezdi pet godina.

– Kada sam prešao iz Zvezde u Partizan 1995. bilo je to nešto čudno ali sada je to mnogo teže. Sada to ne bih uradio. Ali takođe kažem da je to bio moj najbitniji potez u karijeri. Možda sam jedini koji je igrao i fudbal i košarku i u Zvezdi i u Partizanu – kaže uz osmeh Dejan Tomašević.

Tomašević je zatim igrao u Tau keramici za Duška Ivanovića. Kaže da tamo nije bilo lako ali da je tako neophodno kada želiš da napreduješ. Takođe je dosta pričao o Željku Obradoviću, za koga kaže da igrač ne može da ga odbije.

– 2005. godine sam obećao supruzi da ću se odmoriti. Vozio sam na odmor, išli smo u Grčku i Obradović me je zvao. Rekao sam da ne mogu i on me je razumeo, ali mi je rekao da sam neophodan. Napravio sam polukružno. Ne možeš da kažeš ne Željku. Svaki igrač koga Obradović dovede duguje njemu polovinu plate jer je sigurno napredovao sa njim – kaže Tomašević.

To prvenstvo se nije završilo slavno po Srbiju i Crnu Goru, ali je Tomašević imao velikog uspeha i u nacionalnom timu i u klubovima. Bio je šampion Evrolige za Panatinaikosom 2007, MVP tog takmičenja 2001, bio je više puta šampion Jugoslavije, Španije i Grčke, dok je sa reprezentacijom bio drugi na Olimpijskim igrama u Atlanti, dva puta je bio prvak sveta i tri puta prvak Evrope.

Kao funckioner je bio u KSS osam godina, a izgubio je predsedničke izbore za čelnika FIBA Evropa od Turgaja Demirela 2019. Kaže da mu je žao što FIBA ni ne pokušava da razgovara sa Evroligom.

– Nečuveno je da su utakmice reprezentacija i Evrolige u isto vreme. Kada sam se kandidovao rekao sam da ću pričati sa njima svaki dan kako bismo našli rešenje. Ako se taj konflikt ne reši, neće košarka rasti – dodao je Tomašević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter