Izvor: SPORTAL
01.09.2023 u 11:52
0

UŽIVO! SRBIJA – ITALIJA: Srbija ponovo poražena od Italijana

Ono što smo već videli u dva navrata, na kvalifikacijama za Olimpijske igre, kao i na Evrobasketu, imali smo prilike da ponovo gledamo danas. Italija, jednostavno, nije reprezentacija koja leži selekciji Srbije, što se još jednom prikazalo na delu - 76:78.

Još jednom smo imali prilike da gledamo dva izdanja naših reprezentativaca u jednom meču – od sjaja do očaja. U trećoj deonici Srbija je imala prednost od ogromnih 16 poena, činilo se da je to momenat koji bi mogao da bude preloman u meču, ali smo uspeli ponovo da prospemo prednost.

Ovaj poraz od Italijana sada nam značajno menja stvari oko kvalifikovanja u četvrtfinale Mundobasketa, pošto je za tako nešto “orlovima” sada potrebna pobeda protiv Dominikanske republike u poslednjem kolu.

KRAJ MEČA

SRBIJA : ITALIJA (76 : 78)

74:76 – GUDUUURIĆ! TROJKA!

71:76 – Situacija koja bi mogla da bude prelomna na ovom susretu. Skinuo je Davidovac loptu sa obruča, ali je sudija to okarakterisao kao silaznu putanju.

69:74 – Ponovo taj Fontekio, 28. poen za italijanskog krilnog košarkaša. Nema odbrane za njegov ubojiti šut sa distance.

67:72 – Trojka i Severinija, sada već sve ubacuju Italijani – iz napada u napad ovaj meč nam je sve dalje.z Fontekija i poeni sa poludistance za ponovni plus Italijana.

64:63 – Igra se koš za koš – Italijani ne dozvoljavaju Srbiji da se odvoji. Na poene Dobrića odgovara Pajola, a šut Bogdana Bogdanovića za tri (1/10) je nešto što posebno indisponira u ovim trenucima.

62:59 – Trojka Datomea nova, Italija sa minusom od samo tri poena čeka četvrtu četvrtinu.

62:56 – Kakvo pomračenje Srbije na kraju treće deonice – Datome je ušao sa klupe i ubacio trojku za minus od samo šest poena.

60:49 – Serija 5:0 u režiji Simone Fontekija, koji dolazi do svog 20. poena. Minut odmora traži selektor Pešić.

60:44 – EVO NIKOLE JOVIĆA! Stigla je trojka i u režiji našeg supertalentovanog košarkaša, razlika raste iz minuta u minut!

52:42 – LETI, LETI, LETI DOBRIĆ! Zakucavanje beka našeg nacionalnog tima, razlika je po prvi put na ovom meču dvocifrena!

49:42 – Kakva kombinacija na relaciji Jović – Milutinov! Sjajna asistencija našeg plejmejkera i poeni pod faulom za Nikolu.

47:42 – Strašno igra Stefan Jović! Sigurnost u igri naše reprezentacije kada je ovaj momak na parketu ne može da se opiše.

45:40 – Nikola Milutinov! Prvi poeni iz igre za Srbiju u drugom poluvremenu!

Druga četvrtina (42:40)

42:40 – BOGDAAAANN BOGDAAANOOVIIĆĆĆ! Kakva trojka kapitena za kraj prvog poluvremena!

37:40 – Italijani igraju fenomenalno napadačko poluvreme, ali Stefan Jović lepim prodorom smanjuje zaostatak na tri poena.

33:38 – Velike probleme imamo u napadu, a Italijani to znaju i te kako da iskoriste. Nastavlja se serija „azura“, koji sada imaju plus pet.

31:35 – Trojka i Pajole, Italijani šutiraju 7/9 za tri na početku ovog meča.

31:32 – Serija Italije, ovo nije dobro, mora Pešić da zove minut odmora. Ponovo kruži lopta u napadu „azura“ fenomenalno, a trojkom Fontekija Pocekov tim ponovo dolazi do plusa, doduše minimalnog.

31:27 – Avramović u ovim minutima nosi Srbiju, novi poeni iz kontre.

29:25 – VANJA, VANJA, VANJA! Još jedna trojka za Srbiju, ovoga puta Marinković!

26:25 – ALEEEKSAAAA! Troja iz ogromne udaljenosti za našeg plejmejkera, Srbija vodi!

23:25 – Evo naleta Srbije! Nakon fenomenalne odbrane kontru je otvorio Davidovac, a poenima na obruču završio je Avramović!

21:25 – DEJAN DAVIDOVAC! Izuzetno bitan pogodak za naš tim!

19:25 – Dva slobodna bacanja Pajole otvaraju drugu deonicu.

Prva četvrtina (19:23)


19:23 – Četiri vezana slobodna bacanja Ognjena Dobrića uspevaju da prepolove prednost Italijana. Srbija nakon deset minuta košarke ima minus od četiri poena.

15:23 – Propustila je Srbija novu priliku da se rezultatski približi, pošto je Spisu postigao novu trojku, ali možda i veći problem predstavlja činjenica da je nakon duela sa Polonarom na parketu ostao Marko Gudurić, kome je krilni centar Italije izbio vazduh tokom prodora.

15:20 – EVO GA MARKO GUDURIĆ! Konačno trojka, konačno nešto konkretno od našeg beka!

10:19 – Ovo je neverovatno: trojke Spisua i Melija! Srbija ponovo izuzetno loše brani šut za tri poena, a to je izašlo na videlo protiv prve ozbiljnije reprezentacije, već u prvoj deonici.

10:13 – DOOOBRIIIĆĆĆĆ! Kakva trojka našeg beka, uz faul!

4:7 – Koš za koš na obe strane. Orlovi šutiraju 0/6 za tri na početku ovog meča, ali Bogdan upisuje nove poene za Srbiju.

2:5 – Duva promaja u reketu Srbije na početku ovog meča. Meli i Fontekio poentiraju i vraćaju vođstvo Italiji.

2:1 – EVO GA BOGDAN! Nakon dva minuta košarke kapiten beleži prve poene za Srbiju iz tranzicije.

0:1 – Nakon minut i po košarke bez poena smo iz igre. Prve poene na meču sa linije slobodnih bacanja postiže Nikolo Meli.

Startne petorke:

Srbija: S. Jović, Bogdanović, Dobrić, N. Jović, Milutinov;

Italija: Spisu, Tonut, Fontekio, Meli, Polonara.

Početak meča prvog kola druge faze Mundobasketa je u 10 časova, a utakmicu možete pratiti uživo na našem portalu.

Košarkaška reprezentacija Srbije je sa maksimalne tri pobede došla u drugu fazu Mundobasketa, gde je sada prvo očekuje utakmica sa Italijom, a onda i sa Dominikanskom Republikom. Naš tim će u tom meču, ali i do kraja prvenstva, biti bez pomoći Boriše Simanića, koji se povredio na kraju duela sa Južnim Sudanom.

Iako se u prvi mah nije učinilo tako, situacija sa Borišom Simanićem se ispostavila kao ozbiljna. Njega je dva minuta pred kraj utakmice Nuni Omot udario laktom u predelu bubrega, zbog čega je srpski reprezentativac krenuo da se previja od bolova.

Hitno je odveden u bolnicu, gde je operisan, pa neće moći da nastavi sa igrama na šampionatu.

Borišina povreda je potresla sve u našem timu, ali i druge koji su čuli šta se sa njim dogodilo.

Selektor Italije Đanmarko Poceko, protiv čijeg tima igramo sledeći meč, među prvima mu je poslao poruku i poželeo brz oporavak. On je podelio na mrežama fotografiju srpskog reprezentativca.

-Srećno, Boriša – napisao je uz nju na srpskom jeziku.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter