Izvor: BSC Happy
13.09.2023 u 16:15
2

LUDILU STVARNO NIKAD KRAJA: Novi napad na Đokovića, pronašli najbizarniji način da ospore da je najbolji na svetu

Navikli smo već na potrebu teniske javnosti da diskredituje Novaka Đokovića, ali su pojedinci otišli korak dalje. I to na krajnje bizaran način.

Novak je pobedom nad Danilom Medvedevim u finalu US Opena po 24. put podigao grend slem trofej, po čemu je ubedljivo najbolji (Rafael Nadal ima 22, Rodžer Federer 20), a u kombinaciji sa brojem osvojenih turnira Masters serije (39, takođe najbolji), Đoković je, gledajući brojke i dominaciju, bez konkurencije najbolji i najdoiminantniji teniser u takozvanoj Open eri.

ĐOKOVIĆ NAKON SLAVLJA SA KOŠARKAŠIMA OTIŠAO IZ SRBIJE: Nakon spektakla u Beogradu, Nole se već vratio svojim obavezama, evo gde je jutros stigao!

Ali, to mnogima nije dovoljno da Novaka prihvate kao najboljeg u svom sportu, već su, kako bi dokazali da ima i boljih, počeli da ga porede sa sportistima u drugim disciplinama. Tako je Novak, na jednoj listi objavljenoj na stranici „Swish“ koja se bavi teniskim zanimljivostima, zapravo tek sedmi na listi najboljih tenisera svih vremena. Prvo mesto zauzima Šingo Kunijeda sa 50, slede Roj Emerson sa 28, Alfi Hjuit sa 26, koliko ima i Džon Njukomb, dok su Stefan Hude i Gordon Rid poravnati sa Novakom sa po 24.

I upravo tu stvar postaje bizarna. Naime, u pitanju su titule na grend slemovima koje su teniseri osvojili u bilo kojoj konkurenciji. Tako se na listi našao Roj Emerson, koji je osvojio 12 titula u konkurenciji singlova, ali i 16 titula u dubl konkurenciji u periodu od 1960. do 1971. godine, od čega su tri u takozvanoj „Open“ eri. I Džon Njukomb je od 1965. do 1974. podigao čak 24 titule – od čega 17 u dubl konkurenciji.

No, to je tek početak bizarnosti. Dok logika da Novak bude poređen sa igračima koji igraju tenis kakav se i danas igra (iako je u najmanju ruku diskutabilno porediti tadašnje i aktuelne uslove) u određenoj meri prihvatljiva, preostala imena u kontekstu poređenja sa Đokovićem se graniče sa ludilom.

Da stvar bude još bizarnija, čak ni turniri nisu isti – tenisere u kolicima od titule deli tri meča, dok Đoković za trofej mora da igra više nego duplo. Da ne pričamo o broju rivala.

Novak nastavlja pohod, a nama ostaje da vidimo šta nas očekuje u narednom periodu kada je u pitanju potreba za diskreditacijom njegovih uspeha.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “LUDILU STVARNO NIKAD KRAJA: Novi napad na Đokovića, pronašli najbizarniji način da ospore da je najbolji na svetu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter