Izvor: happbsc
12.05.2024 u 19:00
0

KAKVA GOLEADA NA MARAKANI: Zvezda pobedila radnički iz Kragujeca

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevca sa 3:2 u utakmici 35. kola Superlige Srbije u jednom od najboljih mečeva koje smo videli ove sezone u domaćem šampionatu.

Zvezda je od bukvalno prvog trenutka krenula po gol pa su Marko Stamenić i In Bom Hvang oprobali udarce već u uvodnim minutima, pa je bilo jasno da gol visi u vazduhu, a prvi je mrežu tima iz Kragujevca zatresao Šerif Endiaj.

 

Činilo se da se odbrana Radničkog snašla ali je sjajan klizeći start Srđana Mijailovića rezultirao oduzetom loptom, a nakon njegovog centaršuta Endiaje je sjajno reagovao i petom skrenuo loptu u mrežu.

No, samo pet minuta kasnije šok za tim sa Marakane – po desnom boku sevnula je kontra Radničkog, a na centaršut sa desnog boka sjajno je reagovao Vasilije Đurić i loptu poslao iza leđa Omrija Glazera.

Na novi gol navijači su čekali samo pet minuta – Piter Olanjinka je uspešno „promešao“ odbranu rivala, stigao loptu na samoj liniji, centrirao a Endaije visoko skočio i poslao je u mrežu za 2:1.

Još šest minuta je prošlo pre nego što je ponovo Olanjinka zablistao, sjajno loptu posle dva driblinga „gurnuo“ ka srcu kaznenog prostora a Hvang lepim udarcem po zemlji doneo 3:1.

Moglo je da bude i ubedljivije da je Srđan Mijailović bio malo precizniji pošto je njegov snažan šut išao pravo u Stojana Lekovića.

„Kazna“ je stigla u 38. minutu, kada je ovog puta Vahdi Sali pas sa desnog krila spretno i spremno dočekao u Zvezdinom kaznenom prostoru i bez previše problema zatresao mrežu tima sa Marakane.

U drugom delu ponovo je Zvezda bila ta koja je napadala, imali su par dobrih šansi, ali su Žan Filip Kraso, Ognjen Mimović i Mirko Ivanić propustili da se upišu u strelce.

Na kraju, 3:2 za crveno-bele posle ludih 90 minuta, pa su crveno-beli ostali na 16 bodova viška u odnosu na Partizan, dok je Radnički dva kola pre kraja u situaciji da mora da se bori za četvrto mesto i siguran put u Evropu – ukoliko Vojvodina osvoji Kup Srbije (u finalu igra protiv Crvena zvezde 21. maja u Loznici), u evropska takmičenja će prve četiri ekipe iz Superlige i Novosađani, a ukoliko Zvezda pobedi, Radničkom će biti dovoljno i peto mesto.

Trenutno, imaju 59 bodova, dva više od Čukaričkog i Vojvodine.

Prvo poluvreme u toku Zvezda – Radnički 0:0

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, Glavni sudija: Nenad Minaković; Pomoćnici: Borović, Harmat, Matić.

Crvena zvezda: Glazer – Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić, Stamenić, Kanga, Ivanić, Hvang, Olanjinka, Endiaje; Trener: Vladan Milojević.

Radnički: Leković – Ćosić, Šerbečić, Mitrović, Gluščević, Đurić – Ivelja, Vidović, Sali, Dadić, Vidosavljević; Trener: Feđa Dudić.

20:20

83′ Prelep dribling Krasoa

Sjajno se oslobodio čuvara, podsetio je na početak sezone kada je bio bez sumnje najbolji igrač ne samo Zvezde već i čitave Superlige, ali je izblokiran.

20:09

74′ Kraso i Katai na terenu

Izašli su Ivanić i Endiaj, strelac dva gola.

20:02

66′ Olanjinka tražio penal

Bio je u duelu sa Šerbečićem, povučen je za dres posle veoma lepog driblinga, ali je utisak da je Nigerijac prelako pao pa, iako se bunio, nije bilo penala.

19:49

53′ Velika borba u drugom poluvremenu

Imala je Zvezda nekoliko solidnih pozicija ali bez realizacije, pogotovo nakon promašaja Endiajea koji iz teške pozicije nije uspeo da zatrese mrežu, dok je Radnički uspeo da iznudi prvi korner na meču nakon intervencije Rodića.

19:47

Promašaj Endiaja

51. minut

Nova šansa za Šerifa Endiaja, ali šutirao je pored gola posle asistencije Ivanića.

19:46

Mirnije u dimu…

Mirnije se igra u drugom poluvremenu, a stvorila se i dimna zavesa zbog bakljade Delija.

19:13

GOOOOL 3:2

38. minut

Novi gol! Radnički je smanjio na 3:2.

Sali je zakucao loptu u mrežu Glazera.

19:10

36′ Kakva igra Zvezde – 3:1

Ponovo je Olanjinka bio fantastičan, driblinzima se oslobodio dvojice čuvara, loptu poslao u srce kaznenog prostora a Hvang na nju naleteo i pogodio za 3:1.

19:04

30′ Endiaje ponovo pogodio, Zvezda opet vodi – 2:1

Porozna je desna strana odbrane Radničkog, to Zvezda obilato koristi. Dribling Olanjinke koji je stigao do lopte pre nego što je izašla iz igre, sjajan centaršut i visok skok Endiajea za drugi pogodak na meču – 2:1.

18:57

24′ Izjednačenje na Marakani

Gotovo ni iiz čega Zvezdina odbrana je ispala, Gluščević je centrirao, Đurić iskoristio to što ga ni Spajić ni Dragović nisu uspeli da ga isprate i zakucao loptu u mrežu za 1:1.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter