Izvor: Nova.rs
11.10.2023 u 09:29
0

NEMANJA BJELICA ODLAZI : Evo šta znači za njegovu karijeru i Zvezdu

Odlazak Bjelice brže nego što je bilo ko očekivao

Iako je želja bila obostrana, Nemanja Bjelica se neće proslaviti u drugom mandatu u Crvenoj zvezdi, s kojom se rastaje nakon samo mesec dana. Po dolasku Bjelice u Zvezdu, odmah se otvorilo pitanje njegove fizičke spreme i zdravlja, pošto je propustio skoro celu prošlu sezonu, a nakon prvih pregleda i odigrane pripremne utakmice činilo se da će čuveni „Profesor“ biti spreman da pomogne crveno-belima.

NIKOLA, ŠTA TI BI: Najbrže izgubljena lopta u istoriji NBA istoriji

Međutim, to nije bio slučaj, a otvoreni ugovor između Zvezde i Bjelice, omogućava srpskom košarkašu da se vrati u Fenerbahče, ali je i dalje pitanje da li ovo znači i kraj njegove i te kako uspešne i trofejne karijere.

Razlog za rastanak Bjelice i Zvezde verovatno nije samo povreda, već i neuklapanje u sistem Duška Ivanovića, koji sada na raspolaganju ima 15 igrača.

Odlazak Bjelice otvara još jedno potencijalno mesto u timu, ali veliko je pitanje da li će se Zvezda odlučiti da ga popuni ili je Ivanoviću 15 imena sasvim dovoljno da napadne sve trofeje, kako je i najavljeno.

Mnogi su mislili da je dolaskom Bjelice „zatvorena“ unutrašnja linija tima, ali sada ne bi bilo čudno da se Zvezda okrene nekom novom pojačanju. Ipak, to je još uvek pod velikim znakom pitanja i to iz više razloga.

Prvi razlog je sve veća minutaža za Dalibora Ilića, koji bi ove sezone mogao da napravi veliki iskorak, koji baš i nije prošle sezone. Potencijalni srpski reprezentativac bio je u Ivanovićevom timu na svakom od tri meča od početka sezone, a beležio je sasvim solidan učinak. Najbolji je bio protiv Igokee, kojoj je ubacio 11 poena uz šest skokova, dok je protiv Asvela i Cedevite imao po pet poena uz pet, odnosno četiri skoka.

Mnogi su Ilića videli van rostera Zvezde ove sezone, pominjalo se da bi mogao da ode na pozajmicu, ali to se ipak nije desilo, pa izgleda da mu Ivanović veruje i polaže nade u njega. Definitivno Ilić još uvek nije spreman da bude jedan od nosećih igrača tima, ali sa klupe i u rotaciji i te kako može da pomogne, pa možda da bude i „iks faktor“ u nekim mečevima.

 

I defanzivno i ofanzivno ima šta da pruži, pa bi njegov napredak i razvoj mogao da nadomesti izostanak jednog iskusnog igrača kao što je Bjelica.

Drugi razlog zbog kog Zvezda možda neće tražiti novog igrača jeste taj što je sezona počela, timovi u Evroligi su uglavnom sastavljeni i retko ko će praviti drastične promene.

Dolazak novog igrača mogao bi da znači da će ekipi biti potrebno još više vremena da se uigra, uvek je rizično da tokom sezone menjate tim i potencijalno narušite hemiju ili uspostavljenu hijerarhiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter