Izvor: ALO
14.05.2024 u 18:19
0

NIK KIRJOS ISPUNIO OBEĆANJE: Novak Đoković nikad emotivnije progovorio o porodici, sebi jedno nikako ne može da oprosti

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković gostovao je u podkastu kod Nika Kirjosa.

Razgovarali su o brojnim temama, a Novak je istakao koliko mu teško pada što je često odvojen od porodice.

– Dok ovo pričamo, moja deca su u Evropi i neću ih videti nedeljama i to me sve više povređuje, što ih ostavljam. Pre neki dan je mojoj ćerki ispao prvi zub i nisam bio tu, to me ubija. Kakav sam ja to otac kada sam to propustio? Ali sa druge strane, ovde sam i tu sam gde se nalazim – rekao je Novak koji sa suprugom Jelenom ima sina Stefana i ćerku Taru.

Prisetio se prvi reket sveta svojih početaka na Kopaoniku.

– Imao sam četiri ili pet godina, pričao sam ovu priču mnogo puta. Jedan od mojih prvih snimaka sa reketom je kada sam imao četiri godine i moj otac je snimao. Bilo je to na planini Kopaonik u Srbiji, provodili smo mnogo vremena na toj planini, imali su tri terena i pomagao sam ljudima koji su tu radili da prave teren. Moji roditelji imali su restoran 50 metara od terena. Radnici su me videli da sam znatiželjan oko toga šta se događa, pa su mi rekli ‘Donesi nam pivo i pustićemo te da praviš teren sa nama’. I to sam i radio, donosio sam im vodu i pivo, nisam naravno pio sa njima, ali radio sam i od tog trenutka sam se tako povezao sa tenisom. Nikad pre toga nisam video tenis, ali od tog trenutka sam dosađivao roditeljima svakog dana da moraju da mi kupe reket. I verujem da način na koji si vaspitavan i da je bitna ta veza sa tvojim korenima, poreklom, da održiš vezu sa svojom porodicom, ljudima koji su toliko toga žrtvovali da bi ti ostvario san – ispričao je Đoković.

Otkrio je i jedna zanimljiv detalj.

– Najstariji teniski teren ikad napravljenih u Srbiji bio je u jednom od najjužnijih gradova u Srbiji i obnovili smo ga, pa deca sada tamo mogu da igraju i to je divno. Kada pogledaš na kraju krajeva, sve je u tom ‘vraćanju’ i u tom uticaju na živote ljudi. Ako ne koristiš taj uticaj, platformu i moć da koristiš dobro i da utičeš na živote drugih, da svoju strast prenosiš drugima – zaključio je Novak.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter