Izvor: Novosti
06.11.2021 u 08:23
0

ANDREA STOJADINOV ŠAMPIONKA EVROPE!

Mlada srpska džudistkinja Andrea Stojadinov osvojila je titulu prvaka Evrope za mlađe seniorke (do 23 godine) na šampionatu u Budimpešti.

Stojadinov je na putu do titule u kategoriji do 48 kilograma svaku protivnicu pobedila maksimalnim rezulatom – iponom.

PROČITAJTE JOŠBJELICA DOMINIRAO u ubedljivoj pobedi Voriorsa za savršen start NBA lige

Redom su „padale“ Mađarica Luca Mamira, Izraelka Tamar Malca i Britanka Emi Plazten, da bi u finalu Stojadinov savladala Ramilu Alijevu iz Azerbejdžana.

– Presrećna sam, naročito jer je ostao žal od prošle sezone kada sam želela da objedinim titule na Evropskom prvenstvu u Poreču, juniorsku i za mlađe seniore. Hvala svima koji su bili uz mene, na mom putu, pre svega porodici, Džudo savezu Srbije, predsedniku Ivanu Todorovu, mojoj Crvenoj zvezdi i predsednicima Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku – izjavila je Stojadinov.

Ns šampionatu je učestvovalo tačno 229 takmičari, iz 38 država, a Srbija je osvojila još jednu medalju – Nadežda Petrović bronzu u kategoriji do 52 kilograma.

Srpska reprezentativka bila je bolja od Francuskinje Leoni Gonzales u prvom kolu, da bi u polufinalu izgubila od Belgijanke Fione Vanbezbruk.

Ipak, u duelu za bronzu, Petrovićeva je savladala Mariju Kastelo Dijez iz Španije.

Na korak do odličja bila je i Anja Obradović, kategorija do 63 kilograma, koja se iz Budimpešte vraća sa plasmanom na peto mesto.

PROČITAJTE JOŠ:  MILICA DABOVIĆ U EMISIJI „SAVETNIK“: Roditelji, sklonite decu od ekrana UPIŠITE IH NA SPORT!

Predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov čestitao je srpskim reprezentativkama na vrhunskim rezultatima ostvarenim na tatamiju Ludovik Arene.

– Ovo je najbolji pokazatelj da Džudo savez Srbije ima kontinuitet vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni. Učinile su ponosnim sve ljubitelje džudoa i sporta u Srbiji – istakao je Todorov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter