Izvor: Kurir
01.11.2021 u 17:10
0

Borbeni Abasov oduvao Kirgistanca za četvrtfinale bokserskog prvenstva sveta u Beogradu!

Srpski bokser pobedio Talaibekova (5:0) i nastavlja svoj put ka medalji za Srbiju

Osmi takmičarski dan na prvenstvu sveta u Beogradskoj areni počeo je odlično za srpske boksere!

U dnevnom delu programa u sklopu osmine finala, Vahid Abasov je u kategoriji do 67 kg pobedio Zasjulka Talaibekova iz Kirgistana (5:0) i plasirao se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u boksu gde će mu rival biti Japanac Okazava.

PROČITAJTE JOŠ:JOKIĆ PONOVO ODUŠEVIO PLANETU

Kirgistanac je nešto viši, ima duže ruke, ali je Abasov imao odličnu taktiku od starta. Direktima i krošeima je marljivo skupljao bodove i jednoglasno je dobio prvu rundu.

Svestan da gubi, Kirgistanac je počeo više da rizikuje, međutim, rizikovao je samo da ga Abasov nokautira. Srpski bokser mu je zadao nekoliko jakih udaraca, sjajno je koristio desni kroše i posebno precizno ga pogađao iz kontre. Talaibekovu se dva puta ukazivala pomoć zbog krvarenja iz nosa.

Dobio je Abasov ubedljivo i drugu rundu i stekao nedostižnu prednost. Probao je Kirgistanac da krene na sve ili ništa, ali Abasov je u sjajnoj formi i rutinski je priveo meč kraju i slavio 5:0.

Sledeći protivnik u četvrtfinalu će mu biti Japanac Sevonrots Okazava koji je sa 5:0 dobio Uzbekistanca Asadkuju Mijdinkujaeva. Ukoliko bude boksovao kao protiv Kirgistanca, Abasov ima dobre šanse da se plasira u polufinale i time obezbedi medalju za Srbiju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter