Izvor: blic, novosti
04.09.2021 u 22:06
0

ODBOJKAŠICE DRUGE U EVROPI: Srbija nije imala rešenje za Italiju

Biti drugi u Evropi je veliki uspeh. Ove devojke na čelu sa Zoranom Terzićem su dva meseca na visokom nivou. Nakon olimpijske bronza, stigla je i evropsko srebro.

Inače, Srbija je na prethodna dva prvenstva Evrope osvajala zlato i ovo je prvi poraz naših gracija od 2015. godine i duela sa Rusijom na kontinentalnom takmičenju. Od tada su vezale 24. pobede.

Takođe, ovo je prvi poraz od Italijanki posle sedam uzastopnih trijumfa, ali ekipa Davidea Macantija je ove večeri u Beogradu bila bolja.

PROČITAJTE JOŠ:  SRBIJA – ITALIJA: Odbojkašice pred punom Arenom jure novo evropsko zlato

Dokaz koliko je ovo uspeh i veliki rezultat je podrška i gromoglasni aplauz pune Arene u kojoj je bilo preko 20.000 ljudi.

Srbija je dobila prvi set. Igrala dobro i u drugoj polovini drugog, ali od tada je usledio pad. Italija je preokrenula i od tada nije ispuštala prednost i držala je visko nivo odbojke.

TREĆI SET: Srbija – Italija 26:24, 22:25, 5:1

5:1 – Dobar početak naše selekcije u trećem setu. Prvi poen Italiji donela je Poala Egonu, ali na drugoj strani rešenja za Milenu Rašić nema.

DRUGI SET: Srbija – Italija 26:24, 22:25

22:25 – Italija je došla do izjednačenja! Blok je zaustavio Tijanu Bošković!

22:24 – Baš kao i prvi i drugi set je neizvestan! To se moglo i očekivati, s obzirom na to da dve sjajne selekcije igraju u velikom finalu Evropskog prvenstva. Italija ima dve set lopte.

22:21 – Šteta za ovaj poen. Na kraju ga je Italija osvojila nakon greške naših devojaka.

20:19 – Konačo je Srbija uspela da pređe u vođstvo. Poen kojim je prekrenula naša selekcija osvojila je Katarina Lazović.

16:16 – Izjednačile su naše odbojkašice. Sa jedne strane odlično igra Pola Egonu, ali na drugoj je odlična i Tijana Bošković.

12:13 – Nikako Srbija da preokrene i u drugom setu. Italija je konstantno u prednosti, doduše ne velikoj.

8:9 – Opet Italija ide na plus dva. Dobar napad su odigrale protivnice naše reprezentacije, ali onda majstorija Maje Ognjenović – „skuvala“ je loptu i osvojila poen.

5:6 – Prišla je Srbija na poen zaostatka. Milena Rašić je sjajno dizanje Maje Ognjenović pretvorila u poen.

1:4 – Prvi poen za našu selekciju u ovom delu meča donela je Tijana Boškovića. Ovo je bio njen osmi poen.

0:2 – Italija je bolje otvorila drugi set!

PRVI SET: Srbija – Italija 26:24

26:24 – Maestralna Tijana Bošković je sjajnim smečom okončala prvi set.

25:24 – Uspele su Italijanke da spasu dve set lopta, ali imaće naša selekcija i treću nakon poena Rašićeve.

24:22 – Nakon blok auta Srbija ima dve set lopte.

22:20 – Blok Mine Popović, pa grešk Egonu za dva poena prednosti naše selekcije. Tajm-aut je pozvao Davide Macanti.

15:15 – Seriju Srbije od 5:0 prekinula je najbolja odbojkašica Italije Paola Egonu. Nakon toga su stigle do izjednačenja naše protivnice posle dobrih servisa Mirijam Sile.

13:12 – Sjajan blok Milenkovićeve za novo vođstvo Italije. To je nateralo njihovog trenera da zatraži tajm-aut.

12:12 – Imala je Italija dva poena prednosti, ali je seriju sprečila Bojana Milenković, da bi potom lopta naših protivnica otišla u aut.

9:8 – Krenula je Tijana Bošković i verujemo da je to samo još jedan od mnogo njenih poena na ovoj utakmici!

8:7 – Za sada Italijanke dobro neutrališu Tijanu Bošković. Korektor Srbije je dva puta izblokiran, ali je potom uspela da dođe do prvog poena u ovom finalu.

6:5 – Italija je napravila seriju 3:0 i došla do izjedančenja. Ipak, to je prekinula Milena Rašić

5:2 – Dobro su izabranice Zorana Terzića otvorile veliko finale u prepunoj „Štark areni“.  Za sada sve dobro funkcioniše u našoj igri.

1:0 – Prvi poen u velikom finalu osvojila je Srbije preko Mine Popović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter