Izvor: Novosti
08.08.2021 u 19:43
0

ONE SU PONOS NACIJE! Odbojkašice nam donose BRONZU!

San nije ostvaren, ali i bronza sija punim sjajem. Odbojkašice su ponosne na to što su Olimpijske igre u Tokiju završile pobedom, pošto su u meču za treće mesto još jednom preslišale Južnu Koreju sa 3:0 (25:18, 25:15, 25:15).

Naše dame su uspele da se uzdignu posle polufinalnog poraza od Amerikanki i u meču za bronzu odigraju izvanredno i oduvaju Korejke, koje su bile najprijatnije iznenađenje turnira. Srpkinje su ispunile obećanje posle duela sa SAD i svojoj zemlji donele još jednu medalju zlata vrednu.

VAŽNO:

DRAMA NAŠIH TURISTA NA EVIJI! Evakuisano 200 srpskih turista-noć proveli na trajektima! (VIDEO)

KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

PREDSEDNIK SRBIJE IZDAO HITNO NAREĐENJE: Šalje se pomoć Grcima u gašenju požara!

POŽAR U VINČI: Vatrogascima će trebati čak nekoliko dana da ugase vatru!

– Veliki uspeh za sve nas. Zaista sam ponosna na igru koju smo pokazale protiv Koreje. Posle teškog poraza od Amerikanki u polufinalu smo imale i dalje veliki motiv, da se borimo za treće mesto. Drago mi je što smo se skupile, što smo imale veliku energiju i odigrale fenomenalni meč protiv Koreje i presrećna sam što se kući vraćamo sa medaljom – istakla je Tijana Bošković, koja je na večnoj listi poentera već na četvrtom mestu.

Naša najbolja odbojkašica Tijana Bošković proglašena je za prvog korektora olimpijskog turnira, dok je DŽordan Larson, primač SAD, MVP.

Nagrađeni su i: tehničarka Džordan Pulčer (SAD), libero DŽastin Vong Orantis (SAD), primač Mišel Barč – Hakli (SAD), blokeri Karol Gataz (Brazil) i Hejli Vašington (SAD).

Predvođene fenomenalnom Tijanom Bošković (33 poena) izabranice Zorana Terzića održale su čas odbojke Korejkama. Naše su igrale besprekorno, bile izvanredne u svakom elementu tako da rivalkama nisu ostavile ni gram nade da mogu da naprave podvig.

Samo u prvoj polovini prvog seta donekle se vodila ravnopravna borba. Čak su Korejke vodile sa 13:10, da bi naše na servis Bjanke Buše napravili seriju 5:0 za 15:13. Uzvratile su rivalke za 16:15, da bi sjajne Srpkinje novom serijom 7:1 prelomile prvi čin.

PROČITAJTE JOŠ:

VUČIĆ PODELIO SJAJNE VESTI: „OVO SU NAJUSPEŠNIJE OLIMPIJSKE IGRE ZA SRBIJU!“ (VIDEO)

KAPETAN DRAGAN U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Hrvatsko PRAVOSUĐE JE SRBOSJEK i služi isključivo etničkom čišćenju Srba

VIRUS ZAPADNOG NILA ODNEO PRVE ŽRTVE U SRBIJI: Dva smrtna slučaja u ovim okruzima

NEPOBEDIVI VATERPLOSTI SRBIJE ODBRANILI OLIMPIJSKO ZLATO: Pobeda nad Grcima!

U drugom setu naše su brzo povele, a kada su stekle 13:6 bilo je jasno da će biti 2:0. Korejke su poslednji trzaj napravile početkom trećeg čina kada su povele sa 4:1, da bi naše sa tri asa Tijane Bošković preokrenule na 8:5, a potom se odlepile na 14:7 i sjajnom igrom privele meč kraju i kući se vraćaju sa bronzanom medaljom oko vrata. Nisu ponovile podvig iz Rija, gde su bile srebrne, ali su nas ponovo obradovale. I nemaju vremena za predah, jer već 19. avgusta u Beogradu protiv BiH počinju odbranu evropske krune.

SUTRA POVRATAK

Naše najbolje odbojkašice vraćaju se sutra u 19.20 u Beograd, letom iz Tokija preko Ciriha.

– Čestitala bih celoj ekipi i ponosna sam na sve devojke, jer se pripremamo od početka maja, zaista smo bile u iščekivanju tri meseca. Nije bilo lako vratiti se posle poraza od Amerike. Sve smo bile tužne, razočarane, znale smo da možemo više u toj utakmici, ali ponosana sam na sve njih što smo osvojile još jednu medalju za Srbiju – istakla je Milena Rašić uz opasku da će se verovatno oprostiti od reprezentacije posle EP u Beogradu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter