Izvor: Sport.blic
28.12.2021 u 20:39
0

POHOD NA TROFEJ: Vaterpolisti kreću u borbu za Kup Srbije

Završni turnir Kupa Srbije u vaterpolu igra se 27. i 28. decembra na bazenu „Milan Gale Muškatirović“, a u polufinalu snage će odmeriti Partizan i Novi Beograd, odnosno Radnički i Crvena zvezda. U utorak je na programu i finale u konkurenciji dama, u kome se sastaju branilac trofeja Vojvodina i Crvena zvezda.

Trener Novog Beograda Vladimir Vujasinović rekao je   da njegovoj ekipi ništa neće značiti dobar rad u prethodna tri meseca, ukoliko u utorak ne podignu pehar.

Direktor Partizana Nikola Kuljača istakao je da je zadovoljan dosadašnjim rezultatima crno-belih. Novi Beograd i Partizan sastaju se treći put ove sezone, prethodna dva puta uspešniji su bili Novobeograđani.

– Sastajemo se sa timom koji nas je već dva puta pobedio. Osim poraza od Jadrana, imamo niz dobrih rezultata i veoma smo zadovoljni ostvarenim. Tražićemo šansu u našoj igri, ali Novi Beograd je favorit. Mi nismo imali takav ritam utakmica uoči prvog meča u ligi, a sad je situacija drugačija. To sad predstavlja probleme učesnicima Lige šampiona, a mi smo odigrali taman dovoljan broj mečeva. Regionalna liga nam je dobro došla – rekao je Kuljača.

U drugom polufinalu igraju Radnički i Crvena zvezda, a direktor kluba iz Kragujevca Nikola Tomašević nada se dobrom rezultatu protiv crveno-belih koji brane trofej osvojen prošle godine.

– Zvezda je osvajač Kupa i tim sa poštovanje. Fokusirani smo samo na Zvezdu i nadamo se dobrom rezultatu. Na svaki meč idemo da pobedimo. Raspored je zgusnut, tako da nema previše vremena za pripremu i trening – rekao je Tomašević.

Aleksandar Filipović, strateg Crvene zvezde, prisetio se prošlogodišnjeg finala gde je njegov tim slavio upravo protiv Kragujevčana,

– Imamo četiri izuzetne ekipe koje su to pokazale u domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kao i rivali, fokusirani smo na polufinale. Radnički je kvalitetan, dva puta su nas pobedili, ali ovo je jedan meč gde jesi ili nisi. Prošle godine takođe nismo bili favoriti, a pobedili smo, nadam se da će se taj scenario ponoviti. U poslednja tri meseca odigrali smo 32 meča računajući i pripremne turnire. To nam ne dozvoljava pripremu za protivnika koji sledi jer nemamo vremena. Nemamo dovoljno igrača, a to se naročito osetilo kad je prvi centar Vukićević doživeo povredu rebara – objasnio je Filipović.

U ženskom finalu sastaju se Vojvodina i Crvena zvezda, a trener vaterpolistkinja Vojvodine Slađana Drazgić nada se odbrani trofeja:

– Drago mi je što se i ženski vaterpolo prati na ovaj način. Branimo istorijsku duplu krunu. Očekujem zanimljiv i neizvestan meč, znamo se dobro.Nadam se da će pehar poći sa nama u Novi Sad. To je naš cilj. Nemamo pritisak, ne osvrćemo se prošlost. Imamo ulogu favorita, ali na to se ne obaziremo. Finale je jedan meč i sve je moguće. Oba tima mogu da dođu do pobede –

– Uvek imamo visoke ciljeve. Ovo je četvrti susret sa Vojvodinom, sa tri puta smo izgubili. Favoriti su. Probaćemo da Kup vratimo u naše vitrine. Nadam se dobrom rezultatu. Imamo veliki broj mladih igračica koje su veoma energične. Kad je taj segment na nivou, mislim da možemo da igramo sa svakom ekipom –  rekao je Ivan Ćorović, trener Crvene zvezde.

U ponedeljak u 17 časova se sastaju Partizan i Novi Beograd, a dva časa kasnije i Radnički i Crvena zvezda.

U utorak program otvara u 16.30 ženski finalni susret Vojvodine i Crvene zvezde. Muško finale igra se od 19 časova.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter