Izvor: objektiv
20.02.2022 u 16:44
0

Svečano zatvaranje Zimskih olimpijskih igara

Zimske olimpijske igre u Pekingu svečano su zatvorene spektakularnom ceremonijom na čuvenom stadionu “Ptičije gnezdo” u Pekingu.

Prisutnima se obratio predsednik Kine Si Ðinping, kao i predsednik Organizacionog komiteta Igara Chai Chi, dok je Igre zvanično zatvorio predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

“Pokazali ste snagu olimpijskog duha, međusobno ste se poštovali i podržavali, prevladali ste sve podele i pokazali da smo u ovoj zajednici svi jednaki. Ujedinjujuća snaga olimpijskog duha jača je od sila koje pokušavaju da nas podele. Ta snaga daje snagu miru i neka politički lideri budu inspisirani vašom porukom solidarnosti i mira”, rekao je Bah posle čijeg govora je ugašen olimpijski plamen i usledio spektakularni vatromet.

Zastavu Igara preuzeli su gradonačelnici Milana i Kortine D”Ampeco, koji su organizatori 2026. godine

Na Igrama u Pekingu takmičilo se 2.871 sportista u sedam sportova i 15 disciplina, iz 91 države i teritorije, a podeljeno je ukupno 109 kompleta medalja.

Srbiju su predstavljali skijaši Nevena Ignjatović i Marko Vukićević.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter