Izvor: Tanjug
25.12.2021 u 11:09
0

ZAVRŠNI TURNIR VATERPOLO KUPA SRBIJE: Poznati svi učesnici

Završni turnir vaterpolo Kupa Srbije počeće u ponedeljak, 27. decembra, na beogradskom bazenu „Milan Gale Muškatirović“, polufinalnim duelima Novi Beograd-Partizan i Crvena zvezda-Radnički Kragujevac.

Prvo polufinale između vaterpolista Novog Beograda i Partizana igra se u ponedeljak od 17 sati, a trener Novobeograđana Vladimir Vujasinović ističe da njegov tim želi trofej.

– Ništa nam neće značiti dobar rad u prethodna tri meseca ako u utorak ne podignemo pehar. Svaki tim će tražiti svoju šansu i moramo da pružimo najbolje partije ove sezone kako bi ispunili cilj. Partizan je odmoran, s druge strane uigranost je na našoj strani. Videćemo šta će biti važnije. Možda nedostatak ritma može da bude problem, ali to ostaje da se vidi u bazenu. Na primerima Kupa u Mađarskoj i Hrvatskoj vidimo da su dobri timovi podbacili – rekao je Vujasinović. 

Direktor Partizana Nikola Kuljača nada se da će crno-beli iznenaditi favorita.

– Sastajemo se sa timom koji nas je već dva puta pobedio. Osim poraza od Jadrana, imamo niz dobrih rezultata i veoma smo zadovoljni ostvarenim. Tražićemo šansu u našoj igri, ali Novi Beograd je favorit. Mi nismo imali takav ritam utakmica uoči prvog meča u ligi, a sad je situacija drugačija. To sad predstavlja probleme učesnicima Lige šampiona, a mi smo odigrali taman dovoljan broj mečeva. Regionalna liga nam je dobrodošla – istakao je Kuljača.

Duel između branioca trofeja Crevne zvezde i kragujevačkog Radničkog na programu je u ponedeljak od 19 sati, a Nikola Tomašević, sportski direktor Radničkog, respektuje crveno-bele.

– Zvezda je osvajač Kupa i tim za poštovanje. Fokusirani smo samo na Zvezdu i nadamo se dobrom rezultatu. Na svaki meč idemo da pobedimo. Raspored je zgusnut, tako da nema previše vremena za pripremu i trening – kaže Tomašević.

Trener vaterpolista Crvene zvezde Aleksandar Filipović prisetio se prošlogodišnjeg finala, gde je njegov tim slavio upravo protiv Kragujevčana.

– Imamo četiri izuzetne ekipe koje su to pokazale u domaćim i međunarodnim takmičenjima. Kao i rivali, fokusirani smo na polufinale. Radničkii je kvalitetan, dva puta su nas pobedili, ali ovo je jedan meč gde jesi ili nisi. Prošle godine takođe nismo bili favoriti, a pobedili smo, nadam se da će se taj scenario ponoviti – rekao je Filipović.

Finale se igra 28. decembra od 19 sati, a istog dana od 16.30 na programu je finalni meč u ženskoj konkurenciji, gde će se sastati vaterpolistkinje Vojvodine i Crvene zvezde.

Trener Vojvodine Slađana Drazgić očekuje neizvestan duel u finalu.

– Drago mi je što se i ženski vaterpolo prati na ovaj način. Branimo istorijsku duplu krunu. Očekujem zanimljiv i neizvestan meč, znamo se dobro. Nadam se da će pehar poći sa nama u Novi Sad. To je naš cilj. Nemamo pritisak, ne osvrćemo se na prošlost. Imamo ulogu favorita, ali na to se ne obaziremo. Finale je jedan meč i sve je moguće. Oba tima mogu da doddu do pobede – istakla je Drazgić.

Ivana Ćorović iz Zvezde raduje se finalu.

– Uvek imamo visoke ciljeve. Ovo je četvrti susret sa Vojvodinom, sa tri puta smo izgubili. Favoriti su. Probaćemo da Kup vratimo u naše vitrine. Nadam se dobrom rezultatu. Imamo veliki broj mladih igračica koje su veoma energične. Kad je taj segment na nivou, mislim da možemo da igramo sa svakom ekipom – poručila je Ćorović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter