Izvor: Informer
06.08.2021 u 14:49
0

ZLATNA JOVANA PREKOVIĆ: Karatiskinja Srbije osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju!

Karatistkinja Srbije Jovana Preković osvojila je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Jovana Preković ušla je u istoriju.

Ona je prva srpska karatistkinja koja je učestvovala na Olimpijskim igrama i odmah je osvojila medalju – najsjajniju. Jovana je donela Srbiji sedmu medalju, a drugu zlatnu!

VAŽNO:

VUČIĆ: Napadi na srpske svetinje na KiM apsolutno su nedopustivi!

STRAVIČNI DETALJI KRIVIČNIH DELA BELIVUKOVOG KLANA: Šejić štapom za bilijar SILOVAO NAVIJAČA?!

GRADONAČELNIK RADOJIČIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ OTKRIO: Svi festivali će se održavati – ali isključivo pod OVIM USLOVIMA!

Otvorila je Jovana samouvereno  Olimpijske igre. Srpka karatistkinja je u prvom kolu grupne faze bila bolja od Marokanke Sadini Bitsam. Preokrenula je  rezultat na nekoliko sekundi do kraja, iponom je osvojila tri boda i upisala pobedu – 3:1.

Marokanka je povela 17 sekundi do kraja, kada je Sadini osvojila prvi poen jukom. Primorana je Jovana bila da krene  na sve ili ništa. Čekala je pravi trenutak za napad i mavaši gerijem došla je do ipona.

Potom je Jovana upisla i drugi trijumf. Pobedila je Aleksandru Grand 1:0 i tako napravila još jedan korak ka polufinalu.  Rivalka u narednom kolu bila joj je Ukrajinka Anita Serogina. Srpkinja je upisala Juko i stigla do prvog poena, a karatistkinja Ukrajine nije imala rešenje. 

Srpkinja je povela 3:0. Ali,Ukrajinka je napravila četiri poena izuzetno brzo stigla do 4:3. Međutim, neverovatna Jovana je pokazal zašto je najbolja, ssvaja tri boda (ipon) i stiže do 6:4, pobede i polufinala bez poraza.

Borbu za finale Jovana je odradila besprekorno. Krenula je agresivno i odmah stekla prednsot od 1:0, posle udarca rukom u bradu. Na 42 sekunde do kraja došla je do 2:0, novi Juko pošto je iz kontre opet pogodila rukom protivnicu koja do kraja borbe nije ništa mogla sjajnoj srpkinji.

Uskoro opširnije…

UŽIVO

Finale

Sudije su odlučivale i Jovana Preković je olimpijski šampion!

Jovana je dobila kaznu zbog držanja sa dve ruke.

Sjajna je Jovana još 17 sekundi do kraja. 

Odmah je Jovana krenula u presing a onda je sa nekoliko udaraca unakazila. Vrhunski je bacila ali i dlaje nema promene – 0:0.

Polufinale

Jovana dolazi do novog poena – 2:0! 

Još minut do finala! Sada su obe dobile kaznu zbog pasivnosti ali Jovana vodi.

Sjajna je Jovana ofanzivna od starta i dobija poen za 1:0. Kazna za Turkinju ali bez poena nema promene.

Izašla je Jovana Preković na tatami.

13.55 – Jovana Preković, ako izbori finale, boriće se sa Kineskinjom Jin, koja je bila bolja od Đane Lofti. Bilo je 1:1, ali je prva ostvarila poen i to joj je donelo  bar srebro!

13.50 – Počinje žensko polufinale u kategoriji do 61 kilogram. 

13.28 – Borbe u karateu neće skoro početi, bar ne u narednih pola sata. 

13.14 – Kasne mečevi, na tatami još nisu izašle Fofti i Jin.

12.48 –  Prvo je na programu borba  Egipćanke Đane Lofti i Kineskinje Jin, a onda naša Jovana Preković. 

12.45 – Borba traje tri minuta ili dok jedan borac ne napravi osam poena više od protivnika. Jednim udarcem može se uzeti 1,2 ili 3 boda.  Ukoliko bude nerešeno, pobednik je borac koji prvi stigne do sledećeg poena. Ukoliko ne bude poena za tri minuta, pobednika odlučuje komisija od petoro sudija.

12.00 – Kako nema meča za treće mesto – naša karatistikinja je već donela Srbiji bonzu, sedmu medalju na ovim OI.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter