Izvor: alo
23.08.2024 u 07:15
0

OVAKO IZGLEDA PUT NOVAKA DO TITULE NA US OPENU: Od kvalifikanta, preko „spuštanja slušalice“do Alkaraza

Prvi turnir za Novak posle olimpijskog zlata

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković po prvi put u karijeri će odigrati turnir kao olimpijski šampion. Iza sebe ima prilično razočaravajuću sezonu, ali glavni cilj je bio konačno doći do zlata. Gotovo da je sve drugo podredio tome i uspeo je.

Ne krije Novak da je osetio veliko olakašnje nakon što je uspeo da osvoji jedini turnir koji mu nedostaje i to bi moglo da se odrazi pozitivno na nastavak godine. Sada, kada je prešao igricu, ne oseća pritisak i očekuje se da igra potpuno rasterećeno.

Žreb za US Open podseća dosta na onaj koji je imao prošle godine, pa neka i ishod bude isti, pošto je tada osvojio titulu.

Nema sumnje da će Đoković u uvodnim rundama biti malo „zarđao“, imajući u vidu da je poslednji meč odigrao četvrtog avgusta, kada je u finalu Igara pobedio Alkaraza. Takođe, na betonu nije igrao još od marta, kada je doživeo šokantan poraz od Luke Nardija u Indijan Velsu.

Na startu turnira, četvorostruki šampion Otvorenog prvenstva Amerike igraće protiv kvalifikanta, a u drugoj sa boljim iz duela Laslo Đere – Jan Lenard Štruf.

Prošle godine je sa Laslom odigrao veoma dramtičan meč, kada je momak rođen u Senti vodio sa 2:0 u setovima. Protiv Štrufa je Đoković dobio svih sedam dosadašnjih duela, ali su poslednji put igrali još pre tri godine.

Treće kolo moglo bi da donese novi okršaj sa Aleksejom Popirinom kog je ove godine već savladao na Australijan openu i Vimbldonu. Oba puta se Novak mučio sa Australijancem, ali bi pronalazio način da ga pobedi.

Kada je reč o četvrtoj rundi, izvesno je da ga čeka neko od Amerikanaca, Ben Šelton ili Frensis Tijafo.

Zanimljivo da se sa Šeltonom sastao samo jednom, i to baš na US Openu prošle godine, kada je Novak slavio sa 3:0, a onda trijumf proslavio čuvenim „spuštanjem slušalice“. Šelton obožava da igra na betonu, očekivalo se ove sezone napravi iskorak u karijeri, ali se to nije desilo, stagnirao je.

Slično se može reći i za Tijafoa. Ne blista Amerikanac ove godine, ali je imao dobru uvertiru za Njujork, jer je igrao finale Sinsinatija u kom je poražen od Janika Sinera.

Četvrtfinale ne bi trebalo da bude veliki problem za Đokovića, imajući u vidu da mu je projektovani rival Andrej Rubljov, koji ove sezone tek na mahove podseti na Top 10 tenisera. Osim Rubljova, tu je i Grigor Dimitrovi, Novakova redovna mušterija.

U polufinalu je srpski teniser izbegao Karlosa Alkaraza, pa će, ako sve bude išlo po planu, igrati protiv Aleksandera Zvereva sa kojim dugo nije odmerio snage. Poslednji put sastali su se prošle godine u polufinalu Sinsinatija, kada je Novak slavio 7:6, 7:5.

Finale bi moglo da nam donese novu poslasticu i još jedan okršaj sa Karlosom Alkarazom. Ipak, Španca čeka težak posao, jer su u njegovoj polovini žreba Danil Medvedev, Janik Siner…

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter