Izvor: KURIR
10.07.2024 u 11:55
0

ŠTA SE DEŠAVA SA KILIJAN MBAPEOM: Umesto da igra fudbal, radio je SVE sem toga

Fudbalska reprezentacija Francuske završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj porazom od Španije u polufinalu 2:1.

Fudbalska reprezentacija Francuske završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj porazom od Španije u polufinalu 2:1.

Trikolori tako nisu uspeli da dođu do borbe za trofej i ponove rezultat iz Katara kada su igrali finale. Ipak, ono što je najveći utisak kada se pogleda igra „galskih petlova“ jesu katastrofalne partije najveće zvezde ekipe Kilijana Mbapea.

Brzonogi krilni igrač kao da se nije pojavio u Nemačkoj i u gotovo svakoj utakmici činio je igrača manje za svoj tim. Novopečeni napadač Real Madrida tokom celog turnira se više bavio politikom i borbom protiv Marin Le Pen i ekstremne desnice nego pripremama za mečeve sa najjačim ekipama Starog kontinenta.

Uz to treba istaći da su konferencije reprezentacije više ličile na politički miting i okupljanje Makronove partije nego na ekipu koja ima najviše ambicije i verovatno ubedljivo najjači tim na prvenstvu.

NOVAK JE SVE OSTAVIO BEZ TEKSTA: U toku Vimbldona hitno se oglasio i to zbog Jelene (VIDEO)

Evidentno je da je 26-godišnji fudbaler previše izašao iz okvira svog posla i da je malo više sebi dao za pravo. Umesto toga bolje mu je bilo da se više koncentrisao na mečeve, pogotovo sa „crvenom furijom“ gde je pet minuta pre kraja imao čistu situaciju za pogodak.

Ušao je sa levog boka u sredinu, imao „jedan na jedan“, dakle situacije koje su kao stvorene za igrača takvih brzinskih sposobnosti, ali je umesto toga poslao loptu u osmi red tribina.

Definitivno moramo istaći da je stari Mbape ove situacije rešavao kao od šale, ali i da ovaj sadašnji više razmišlja o politici i boji maske nego o samoj igri. Činjenica je da ga je već u prvom meču sa Austrijom zadesio peh kada je polomio nos i nema sumnje da mu i maska smeta u toku igre, ali je isto tako veoma lako vidljivo da ovo nije igrač koji postiže golove, probija i asistira kada god poželi.

Zbog svega navedenog slobodno možemo reći da je ispadanju „pevaca“ u polufinalu najviše doprinelo „odsustvo“ Mbapea sa terena čak i kada je bio na njemu, ali samo fizički, jer je mislima bio ko zna gde.

Svojom igrom na prvenstvu bio je razočaran i Mbape koji je bio izuzetno samokritičan. – U fudbalu si ili dobar ili nisi, ja nisam bio dobar. Moj EURO u Nemačkoj je neuspeh. Hteo sam postati evropski prvak, ali sada ranije odlazim na odmor. Španija je zaslužila da ode u finale, a mi nismo uradili dovoljno – rekao je vidno nezadovoljni Francuz.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter