Izvor: Kurir
29.05.2024 u 14:22
0

GOSPODSKO PONAŠANJE NOVAKA: Jednim potezom oduševio publiku!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfalno je započeo odbranu titule na Rolan Garosu pobedom protiv Francuza Pjer Ig Erbera 3:0 po setovima 6:4, 7:6 (7:3), 6:4.

Nije bilo lako srpskom teniseru sa „žilavim“ domaćim igračem, a veliki problem je predstavljala sada već tradicionalno neprijateljski nastrojena publika koja je provocirala Srbina. Ono što je nekako postao i zaštitni znak Đokovića jeste šmekersko ponašanje i jedna vrsta gospodstva koju demonstrira na svakom meču, a to je bio slučaj i na stadionu „Filip Šatrije“.

Naime, Srbin nije slavio poene u prepoznatljivom stilu, već se kontrolisao i suzdržavao verovatno solidarišući se sa privatnim problemima koje ima njegov protivnik. Naime, Erberovom četvoromesečnom sinu Leandreu dijagnostifikovan je urođeni hiperinsulinizam, retka genetska bolest zbog koje je nedavno imao tešku desetočasovnu operaciju na njegovom pankreasu.

SVE JE IZGUBILO SMISAO? Poznati Hrvat zagrmeo: Da privodimo kraju ABA ligu

Srbin je očigledno za to saznao i na taj način je želeo da pruži podršku svom rivalu i pokazao veličinu po ko zna koji put. Njegov stav komentarisala je i bivša francuska teniserka Marion Bartoli koja je rekla da Novak želi da iskaže poštovanje prema Erberu.

– Mislim da se Novak kontroliše i suzdržava. Verovatno je čuo za bolest Pjer Igovog sina. Želi da mu pokaže poštovanje – rekla je Bartoli.

Novak će se u drugom kolu turnira sastati sa Špancem Robertom Karbaljesom Baenom, 63. teniserom sveta. Španac je u 1. kolu savladao Francuza Konstanta Lestijena sa 3:1, po setovima 6:3, 7:5, 4:6, 6:2. U međusobnim mečevima rezultat je 2:0 za Đokovića.

Prvi put su igrali 2019. na US Openu, kada je Novak slavio sa 6:4, 6:1, 6:4, a drugi put prošle godine na Australijan openu kada je Srbin slavio sa 6:3, 6:4, 6:0.

Najbolji teniser sveta prisustvovao je duelu njegovog velikog rivala Rafaela Nadala protiv Aleksandra Zvereva u prvom kolu turnira. Nole je želeo da vidi možda jedan od poslednjih mečeva u karijeri Španca sa kojim je vodio neke nezaboravne borbe na terenu. Govorio je posle meča sa Erberom i o mogućem oproštaju „španskog bika“ od tenisa.

– Svi smo hteli da osetimo atmosferu, da bacimo pogled na ovaj trenutak koji je možda jedinstven. Video sam da su bili i Iga i Alkaraz. Ovo je možda njegov poslednji trenutak na terenu, ali ja se nadam da to nije slučaj – rekao je Nole.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter