Izvor: Happy BSC Portal/Sportal.blic.rs
18.12.2023 u 17:04
0

LEGENDARNI RUSKI TENISER ODUŠEVLJEN NOLETOM: „Plaše ga se, pobeđuje ih glavom“

Mlađe generacije se plaše Novaka Đokovića, zbog čega srpski teniser i dalje dominira - tvrdi nekadašnji treći reket sveta Nikolaj Davidenko.

Đoković je ove sezone osvojio četiri grend slema, Završni masters i godinu rekordni osmi put završava na prvom mestu. Za narednu je postavio još više ciljeve – sva četiri najvažnija turnira i olimpijsko zlato.

– Vreme prolazi i svake godine je sve teže da to ostvari. Da se igra u dva dobijena seta na slemovima, rekao bih da postoji stopostotna šansa da osvojio sva četiri turnira – rekao je Davidenko u razgovoru za „Čempionat“ i dodao:

– Kao na mastersu u Parizu gde je razbio sve. Ali, na slemovima i dalje može da se igra pet setova. To umara telo, kada igraš sedam mečeva. Ne znam koliko će trajati. Biće interesantno videti u kakvoj formi će biti na Australijan openu.

Srpskom teniseru od najvrednijih trofeja nedostaje još samo olimpijsko zlato. Pokušaće da do njega dođe narednog leta u Parizu.

– Mnogi igrači nisu preterano radi da idu na Olimpijske igre, to zahteva posebnu pripremu. Ko god je u najboljoj formi u tom momentu će imati šansu da trijumfuje.

Ne krije ruski teniser da ga oduševljava ono što Đoković radi sa 36 godina.

– Jedinstven je. Igra sa veštinom koju je sticao tokom vremena, kada je čak i igrao sa nama – sa Federerom, Nadalom, sa mnom. Novak je uvek ostao veran svojim fizičkim karakteristikama, trudio se da održi snagu i koncentraciju. I shvatio je da svojim tenisom sve pobeđuje – objasnio je Davidenko, te nastavio:

„NOVAK JE JEDINSTVEN JER SE NE PLAŠI: Teniserka otvoreno stala uz Đokovića

– Ako Đoković dođe u formi, čak i bez igranja nekoliko turnira, bez povrede, fizički je spreman. Važnije je da imate dovoljno snage za svaki meč. A ako ima, njegova koncentracija će biti mnogo veća od ostalih. Zato ga se i boje. Osim toga, Đoković mlađe generacije bije glavom – oni već psihički gube od njega. I Novak dominira zahvaljujući ovome. Ono što on radi je jedinstveno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter