Izvor: happyBSC
15.11.2020 u 16:31
0

NAJBOLJI PO ŠESTI PUT Đoković uzeo trofej za igrača sezone (VIDEO)

Novak Đoković je na ATP Tur finalu u Londonu po rekordni šesti put podigao trofej za najboljeg igrača sezone.

Uoči početka završnog turnira sezone u singlu, u “O2 Areni” je priređena svečana ceremonija dodele trofeja najboljem igraču u 2020. godini.

– Ova sezona bila je veoma teška, iskusili smo teška vremena zbog koronavirusa, tako da je moje srce uz sve one koji su zbog toga propatili. To je razlog zašto sam, kada je reč o emocijama, malo rastrzan između sreće što sam sezonu završio kao prvi i tuge zbog svega što se dešava u svetu – rekao je Novak na ceremoniji.

On je do dolaska na ovaj turnir osvojio četiri titule u 2020. od toga jednu na grend slem takmičenjima, početkom godine u Melburnu.

Bio je najbolji i u Dubaiju, na Mastersu Sinsinati, Mastersu u Rimu, a igrao je i finale na Rolan Garosu. Ostvario je skor od 39 pobeda i tri poraza i godinu završio ispred svog velikog rivala, Španca Rafaela Nadala.

Novak je šesti put najbolji na kraju godine, time je izjednačio rezultat Amerikanca Pita Samprasa, koji je broj jedan na kraju godine bio šest puta uzastopno, između 1993. i 1998. Takođe, Đoković u Londonu pokušava da po šesti put osvoji ATP Tur finale i po tome se izjednači sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Na turniru u grupi “Tokio 1970” startuje u ponedeljak, 16. novembra od 15 časova, a protivnik mu je Argentinac Dijego Švarcman.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter