Izvor: BSC Happy
25.12.2023 u 19:18
0

NI ON NE VERUJE U NOVAKOVU DOMINACIJU: Legenda tenisa misli da Novak pada sa prvog mesta

Rik Mejsi, poznati teniski trener koji je radio sa više legendi "belog sporta" smatra da Novak Đoković neće biti jedini dominantan u dolazećem periodu.

Đoković je ove godine osvojio tri od četiri grend slema i igrao je finale Vimbldona. Zato je više analitičara i bivših tenisera prognoziralo da će i tokom 2024. osvojiti bar nekoliko najvećih titula.

Mejsi, koji je radio kao trener sa Serenom Vilijams, Marijom Šarapovom, Endijem Rodikom, Dženifer Kaprijati između ostalih, kaže da trenutno prvi teniser sveta neće to ostati i dogodine.

„Novak Đoković, Karlos Alkaraz i Janik Siner će se smenjivati na broju 1 u 2024. Neko me je pitao da li će Siner biti prvi na svetu. Moj odgovor je da će sigurno biti prvi jednog dana i realno je da to bude pre nego kasnije. On, Novak i Karlos će u 2024. igrati neku vrstu muzičke stolice, penjaće se i silaziti sa vrha“, kaže Mejsi na društvenim mrežama.

Siner je ove godine uspeo dvaput da pobedi Đokovića, prvi put u grupi na Završnom mastersu u Torinu, a drugi put u meču polufinala Dejvis kupa.

Novak je u tom okršaju imao više meč lopti i nije ih iskoristio, pa je ostao uskraćen za trijumf, a Srbija kasnije za šansu da se bori za „salataru“. Siner je pred kraj godine pokazao da će u 2024. biti pretnja, ali još uvek nije sigurno kolika

Kada je reč o Alkarazu, on je u pet setova finala Vimbldona pobedio Đokovića, mada je i tu srpski teniser u poslednjem setu imao zicer koji je mogao da ga pogura ka pobedi i trofeju. Karlos je već osvajao grend slemove i bio je prvi na svetu, pa je jasno o kakvom se potencijalu radi.

Spomenuo je Mejsi pre toga i posebno Novaka rekavši i: „Kada očekuješ više, dobiješ više. Kad očekuješ manje, dobiješ manje“.

Đoković od 2024. godine očekuje napad na titule na sva četiri grend slema i borbu za zlatnu medalju u Parizu, tako da su očekivanja za sada visoka i na mestu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter