Izvor: Tanjug
10.01.2022 u 14:44
0

OGLASIO SE I NOVAK! Đokovići otkrili šokantne zahteve koji su se desili (VIDEO/FOTO)

Novak Đoković će se obratiti na pres konferenciji svoje porodice danas od 14 sati.

Konferencija je trebalo da se održi u 12h, ali je pomerena za 14h po srpskom vremenu, odnosno oko ponoći po lokalnom će se Novak video linkom priključiti svojoj porodici.

14.36 – Konferencija je završena!

14.30 – Srđan Đoković je rekao i ovo. “Mi smo videli da je okačio sliku sa Rod Lejver Arene i jasno je da je spreman da igra. Znamo kakav je, daće sve od sebe ma kakve okolnosti bile i mi ćemo ga kao porodica podržavati uvek. Kao što sam rekao na srpskom, bitka je i naša ne samo Novakova, mi smo ga branili na koji god način smo mogli, nikad a ne bi uradio nešto da prekrši zakon bilo gde u svetu. Bilo nam je teško da ga branimo i da nikoga ne uvredimo, nikome ne sudimo, svi smo ljudi i svi prave greške. Idemo dalje, borićemo se za istinu i pravdu. Stojimo iza njega borimo se za njega iako smo daleko od njega, a trenutno možemo da pričamo i da stovrimo slučaj pun ljubavi i podrške što smo i uradili”.

Upitan u kakvom je stanju Novak sada posle šest dana torture i da li će moći da pruži maksimum, otac Srđan je dao interesantnu izjavu.

– Pa, oni ne znaju šta su uradili. Pa, Novak će sada da osvoji još 10 grend slemova!

14.15 – Počinje obraćanje Srđana Đokovića, Novakovog oca 

– Hvala svima koji se na svetu bore za slobodu izražavanja, izbora… Novak se za to izborio, zahvaljujući svima nama, a pre svega porodici. Nije se dao baciti na kolena, niti će se ikada baciti. Svašta se dešavalo ovih dana, mnogo je bilo teško… ali, on je jedna gromada, fantastičan mladi čovek koji nikada nikoga povredio nije i uvek je pokušavao da pomogne, a ne da odmogne. Ali, očigledno da to što je iz jedne male, siromašne zemlje, nije se svidelo moćnicima, koji su mislili da su Bogom dani…  Ali, mislim da se ova igrica s njim došla do kraja, ali mislim da im je to poslednja igra. Pokušali su da ga nateraju da se odriče vize, da bi mogli da ga deportuju. On nije hteo da potpiše taj dokument, jer nije bilo razloga za tako nešto. Nisu mu dali nikog da kontaktira nekoliko sati, telefon mu uzeli, on je stupio u kontakt sa pravnim timom i, videli ste sami, spremili sjajnu odbranu pred kojom ništa nisu mogli ni oni koji su Novaka hteli da deportuju. Mislim da je ovo strahovita pobeda njega, njegove porodice i slobodarskog sveta. Svi smo mi ljudi, svi imamo pravo da kažemo šta mislimo i da nemamo posledice za to lično mišljenje. Poštujemo zakone svake zemlje u koju ulazimo, njihova pravila, poštujemo zemlju u koju ulazimo, a on je svojim delanjem ispoštovao sve što je neophodno za njegov posao. Tenis je njegov posao, njegova ljubav… To pravo su hteli da mu oduzmu. Oduzimanje tog prava im nije uspelo, jer su pravo i pravda pobedili, kao što uvek pobeđuje, u svim zemljama na svetu.

(obraćanje u toku)

14.13 – Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera sveta:

– On se samo borio za pravdu. Ništa drugo nije tražio, a pretrpeo je torturu. I, naravno da je ustao protiv tamošnje Vlade,  jer je smatrao da sa pravom sme tamo da bude, jer je došao da osvoji taj turnir. Mi se s ovakvom situacijom nikada nismo susretali, a jako nam je bilo teško, i trudili smo se u ovih pet, šest dana, da se izborimo sa svime, a za njega. Tuga, očaj, razočaranje, strah… sve smo osećali. Bilo je trenutaka kada nije imao telefon uz sebe, nismo znali šta se dešava, da li je dobro, da li je bolestan, da li je sit, da li je sve u redu s njim. To kao majka ne mogu da prebrodim, i mislim da će me sve majke na svetu rezumeti. … Hvala Bogu, a Boga ima, da je pravda doneta u pravom momentu i da je Novak oslobođen. Ovo je, za mene, najveća pobeda u njegovoj karijeri, veća od svih njegovih grend slemova.

14.00 – Konferencija počinje!

14.04 – Počelo je obraćanje. Obraća se Đorđe Đoković. Zahvalio se Entoniju Keliju na fer suđenju. Rekao je i da je Novak pokazao da je pošten čovek, a njemu kao običnom građaninu je jako drago što postoji normalan sistem i ovo im svima daje veliku snagu da nastave borbu. Naglasio je da je Novak na slobodi i da je trenirao. Fantastična vest!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter