Izvor: Happy BSC
18.11.2023 u 22:33
0

NOKAUT ZA SAMO SAT IPO: Supersonični Novak Đoković izdominirao i pobedio Karlosa Alkarasa za deveto finale ATP Mastersa (6:3, 6:2)

Novak Đoković plasirao se u finale Završnog mastersa u Torinu, pošto je sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, savladao Karlosa Alkaraza. Pobednika ovog meča u finalu čeka Janik Siner, koji je savladao Danila Medvedeva ranije tokom dana sa 2:1.

Meč je trajao tek sat i po vremena, Novak je bio stabilno dobar od samog početka, dok je Alkaraza velikim delom meča držao servis. Uprkos tome, Đoković je krajem prvog seta slomio otpor Španca, a onda je u drugom setu dobio važne poene, iako je i sam više puta morao da se suoči sa brejk loptama.

Novak će u finalu u nedelju od 18 sati igrati protiv Janika Sinera, po drugi put na ovom turniru.

Već u prvom gemu meča Karlos je imao dve vezane brejk lopte. Kod prve je pogrešio iz bekhenda, a kod druge iz forhenda. Novak je dobrim servisima stigao do prvog gema.

Sledeći nezgodan gem za Srbina bio je peti, u kom se igralo na razliku, ali je Novak opet sačuvao svoj servis.

Naredna dva gema bila su laka za servere, a onda je osmi prelomio prvi deo igre. Pogodio je Karlos nezgodan prvi servis za 15:0, ali je onda pogrešio u razmeni. Novakov ritern otišao je pod noge, pa je Alkaraz još jednom pogrešio za 15:30, a onda je vezao još jedan loš udarac za dve brejk lopte za Đokovića. Prvu nije iskoristio, ali je kod druge Karlos napravio grešku iz bekhenda.

Veoma važan gem bio je šesti u drugom setu. Novak je otvorio gem servis vinerom, ali je onda pogrešio u razmeni. Sjajan poen igran je na 15:15, a Španac ga je krunisao vinerom koji je podigao publiku na noge. Imao je sreće Karlos u narednom poenu u vidu vrha mreže, a na mreži je odigrao veoma dobar volej za dve brejk lopte. Prva je spašena servis vinerom, a kod druge je Novak fenomenalnim pasing-šotom digao publiku na noge. Proslavio je poen sa prstom na uhu. Izvukao je Đoković još dva sjajna servisa za 4:2.

Novak je sigurno servirao i zatvorio meč.

ĐOKOVIĆ – ALKARAZ 6:3, 6:2

22:40

KRAJ!

22:33

5:2 Supersonični Novak, podrška Stefana i Tare

Kakav tenis gledamo, Alkaraz izbacuje loptu u aut, baca, reket,  Novak blizu pobede, čak i uz sjanju igru mladog Španca, Đoković ima odgovor.

Pogrešio je Španac dva puta za 0:30, ali je pronašao kvalitetan servis. Novak je bio spretan i brz na mreži za dve brejk lopte, ali je Karlos obe ekspresno spasao. Častio je Alkaraz Novaka još jednom greškom i brejk prilikom, a onda je u dugoj, ali i čudesnoj razmeni poklekao za kraj gema!

22:25

4:2 Novak je neuništiv, bogovski tenis

Karlos se probudio i imao čak dve brejk lopte, gledamo konačno tenis poput onog u Sinsinatiju, u tome mu pomaže i to što je Đokoviću stao prvi servis. Đoković je mnogo bolji igrač na terenu. Lako sada osvaja svoje servis gemove, a ponovo je u petom gemu došao do brejk lopte. Sačuvao je Alkaras prisebnost, uspeo da se izvuče i ostane u meču. Novak vodi 4:2 u drugom setu uz brejk viška

22:19

3:2 Imao je priliku Novak za još jedan brejk…

Na 15:15 Alkaraz je naterao rivala na grešku, ali je usledila Novakova „bomba“ iz forhenda za izjednačenje. Pokušao je Đoković lobom da dođe do brejk lopte, ali je Alkaraz smečom stigao do gem lopte. Ritern Srbina je doneo izjednačenje, a onda je usledila dupla greška Španca. Karlos je brejk loptu spasao sjajnim forhendom nakon servisa, a onda je Novak zakucao ritern u mrežu. Alkaraz je ubrzo nakon toga osvojio još jedan poen za 3:2.

 

3:1 Novak potvrdio brejk

Novak je sjajnom mirnom igrom i pametnim poenima potvrdio brejk, osvojivši poen na svoj servis gem. Vodi sa 3:1, A Španac izgleda da će moći da se pakuje i ode na odmor na neku od Španskih plaća

22:12

2:1 „Gde da stanem?“ pitao Nole

Na 15:15 pogrešio je Alkaraz iz forhenda, ali je onda usledio as. Greška Alkaraza donela je Novaku brejk priliku, ali su usledila dva nova asa za gem loptu. Novak je sjajnim riternom produžio gem, ali je onda isti udarac zakucao u mrežu. Međutim, Alkaraz je ponovo bio brzoplet i to dva puta zaredom za drugu brejk loptu u gemu. Španac je ponovo prejako potegao i dozvolio Novaku brejk.

„Gde da stanem?“, pitao je Đoković Ivaniševića u trenutku kada je Alkaraz odservirao treći as u istom gemu. Sledeći put, odnosno nakon saveta iz boksa, Novak je vratio loptu.

22:02

2:1 Karlos je uzdrman, Nole  uzima brejk

 

22:01

1:1 I Novak siguran

Izgubio je naivno samo jedan poen u gemu.

21:52

0:1 Prvi gem drugog seta pripada Špancu

Drugu set otvara Alkaras. Uzeo je gem bez izgubljenog poena.

21:51

6:3 Sjajni Novak

Ne raditi ništa spektakularno Karlos će se sam uništiti, Novak siguran na svoj servis, mladi Španac sve više greši

21:47

5:3 Karlitos nesiguran, brejk za Novaka

Pogodio je Karlos nezgodan prvi servis za 15:0, ali je onda pogrešio u razmeni. Novakov ritern otišao je pod noge, pa je Alkaraz još jednom pogrešio za 15:30, a onda je vezao još jedan loš udarac za dve brejk lopte za Đokovića. Prvu nije iskoristio, ali je kod druge Karlos napravio grešku iz bekhenda.

21:45

Specijalni napitak za Đokovića

Novakov fizioterapeut Miljan Amanović je dao piće koje je skupljač loptice odneo Đokoviću.

21:44

4:3 Potreban je bio ovakav gme Đokoviću

Imao je Novak 40:0, na kratko je greškom produžio gem, ali je bekhend vinerom ponovo poveo.

 

21:40

3:3 Lakši servis gemovi za Karlosa

Izgubio je samo jedan poen u ovom gemu Španac i ponovo brzo izjednačio.

21:37

Mnogo srpskih navijača na tribinama, nekoliko puta do sada su se čule reči podrške: „Ajmo Nole, idemo majstore“. Skandiraju i Italijani „Nole, Nole“.Fudbalski trener Antonio Konte bio je na tribinama impresioniran Novakovim udarcima.

21:30

3:2 Novakovi forhendi su impresivni

Mučio se novak, Karlitos je imao odgovore na svaki njegov napad. Imao je srpski teniser problema da privede gem kraju ali ipak čita Alkarasa i osvaja svoje poen, publika peva njegvo ime

21:29

2:2 „Bombastični“ servisi Španca

Na 30:15 Alkaraz je pronašao dva asa i njima okončao gem.

21:25

Mirnija faza meča

Posle uzbudljovog prvog gema, Alkaras i Đoković lako osvajaju gemove na svoj servis.

21:23

2:1 Novakovi sjajni servisi

Preciznim matematički tačnim servisima Novak Đoković dolazi do novog gema za vođstvo od 2:1

21:20

1:1 Karlosu ne ide forhend

Greši mladi Španac, ali uspeva da se izvuče i dolazi do izjednačenja u gemovima. Alkaraz je brzo stigao do 40:0, ali je onda izbacio dva forhenda u aut. Istim udarcem je okončao gem za izjednačenje.

21:18

Jović podrška Đokoviću

Luka Jović, fudbaler Milana i reprezentativac Srbije, biće podrška Novaku Đokoviću u duelu protiv Alkarasa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)

21:11

Krećemo sa servisom Novaka Đokovića

Ključ ovog meča verovatno će biti ko će napasti prvi, na početku malo sreće za Karlitosa, forhend je zakačio mrežu, Šanac je krenuo sa namerom da napada apsolutno svaki udarac Novaka Đokovića. Igrao se dug prvi servis, što nagoveštava ljutu borbu dvojice tenisera, poen osvaja Novak Đoković

21:09

POČINJE SUSRET PRVOG I DRUGOG NA PLANETI

Ko god pobedi u ovom meču, u finalu ga čeka domaći teniser Janik Siner

 

20:59

Uskoro počinjemo…

Uz malu „pomoć prijatelja“ Novak Đoković se našao u polufinalu Završnog mastersa. Trijumfom protiv Holgera Runea, Janik Siner je Noletu otvorio vrata same završnice turnira u Torinu gde ga, na pretposlednoj stepenici do trofeja, čeka Karlos Alkaraz.

Mladi Španac je letos u finalu Vimbldona naneo prvom teniseru sveta jedan od najbolnijih poraza u impresivnoj karijeri, pa će večerašnji duel biti i prilika za Novakovu mini osvetu.

– Apsolutno je svestan Karlos Alkaraz koga za protivnika ima večeras, pa je i te kako biranim rečima pričao o duelu sa Đokovićem.

– Iako je u Torino stigao sa overom prvog mesta na ATP listi na kraju sezone kao glavnim ciljem, Noletu neće nedostajati motiva da se plasira u finalni meč. Jasno je to po načinu na koji je najavio duel sa Alkarazom.

– Završni masters u Torinu već je dobio prvog finalistu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter