Izvor: SPORTAL
11.01.2024 u 04:35
0

ŽREB ZA OZI OPEN: Novak Đoković saznao rivale na putu do istorije!

Žreb za Australijan open je održan! Novak Đoković saznao je svoj put do završnice i potencijalne 25. Grend slem titule, 11. u Melburnu. Najbolji teniser svih vremena je odavno rekorder Australije, ali je dobro poznato i koliko želi da podeblja svoje ime u istoriji belog sporta.

Posle lakše povrede na Junajted kupu u Pertu, Novak je odagnao svoje sumnje na treninzima u Melburnu. Radio je „punom parom“, sparingovao sa Aleksandrom Zverevim i deluje spremno za najvažnije.

SRBIN ŽESTOKO OPTUŽIO NBA I SUDIJE: Evo šta čeka Rajakovića posle žestokih optužbi

Žreb nije naivan – ali za protivnike. U prvoj rundi, Novak će igrati protiv kvalifikanta ili „srećnog gubitnika“.

drugoj rundi, sledi ukrštanje sa pobednikom Popirin – Polmans. U trećoj rundi, opcije Novaka su Tomas Ečeveri, Endi Mari i Gael Monfis. a u šesnaestini finala mogao bi da naleti na Bena Šeltona, Adrijana Manarina ili Stana Vavrinku.

četvrtfinalu je moguće ukrštanje protiv Stefanosa Cicipasa i Tejlora Frica, a u polufinalu protiv Janika Sinera, Andreja Rubljova ili Aleksa de Minora.

Sa druge strane kostura, Karlos Alkaras će tražiti svoj put do finala i potencijalne titule. Šansu vrebaju još Danil Medvedev, Holger Rune i Aleksandar Zverev.

Ovo je put Karlosa Alkarasa do finala i Novaka, imamo i spektakl GS finalista u 1. kolu

Nema Rafaela Nadala, pa će svi pogledi biti uprti u Karlosa Alkarasa, koji je projektovan za najvećeg rivala Novaka Đokovića u budućnosti, uz Janika Sinera kom se takođe predviđa veliki potencijal.

Alkaras, iako mlad, mučio se sa povredama, a sada želi da sve to prevaziđe i još jednom se pokaže na Grend slem sceni.

Ovo je put Alkarasa do finala

U prvom kolu rival mu je Rišar Gaske, u drugom su opcije Evans i Sonego, pa slede Bublik ili Mekdonald. U četvrtom kolu, izvesno je ukrštanje sa Polom i Štrufom, pa tek onda slede najveća iskušenja. U četvrtfinalu su mine Zverev, Rud ili Nori, a u polufinalu Medvedev ili Rune. Za kraj, mnogi su ubeđeni da će baš Novak Đoković biti prepreka, a tu su još Cicipas i Rubljov sa druge strane kostura.

Dominik Tim nije ni senka nekadašnjeg šampiona, a sada mu je prva prepreka Ože-Alijasim. Imamo i duel finalista Grend slema već u prvom kolu jer se sastaju Cicipas i Beretini, izdvojili su se dueli Manarino – Vavrinka, Šelton – Bautista-Agut, De Minor – Raonić, Dimitrov – Fučovič, što će biti veoma ozbiljni dueli za prvu rundu.

Novak Đoković je tokom Junajted kupa razgovarao sa Džimom Kurijerom, kom je otkrio brojne zanimljive stvari o svojoj karijeri, ali i onome što bi voleo da se posle nje pamti.

Đoković nije krio da je jedino za čim žali u godini za nama eliminacija u polufinalu Dejvis kupa.

– Jedna od najboljih sezona u mojoj karijeri. Da smo osvojili Dejvis kup, verovatno bih rekao i najbolja. Sada je druga, odmah iza 2015. ili 2011. godine, i tada sam osvojio tri slema i mnogo turnira – otkrio je i dodao:

– Ciljevi su uvek veoma visoki, ali očekivati da sa 36 godina mogu sve to da postignem… Ne znam da li sam očekivao da osvojim tri slema i da igram još jedno finale, ali sigurno se uvek spremam za tako nešto kada pravim raspored na početku sezone. Bila je neverovatna godina. Počeo sam dobro u Australiji, kao i većinu sezona. Kada se tu osvoji trofej, to daje dodatni vetar u jedra, odmah se osećaš bolje u vezi sa celom godinom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter