Izvor: ALO
14.06.2024 u 14:18
0

VLAHOVIĆ SE OBRAĆA NOVINARIMA UOČI EP: Daćemo sto posto sebe!

Dušan Vlahović se obraća novinarima u Nemačkoj

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u nemačkom gradu Augzburgu gde ih u nedelju od 21 čas očekuje duel sa Engleskom u prvom kolu Evropskog prvenstva.

EURO će biti održan od 14. juna do 14. jula u Nemačkoj, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Slovenije i Danske.

Srbija će prvi meč na EP odigrati u nedelju od 21 sat protiv Engleske.

Na konferenciji za medije govori srpski reprezentativac Dušan Vlahović.

O očekivanjima pred start Evropskog prvenstva kaže: 

– Nikad ne znate šta će se desiti, ali smo srećni što smo ovde posle toliko vremena. Želimo da prođemo dalje, ali ne znam, videćemo. Engleska je jedan od najjačih ekipa na turniru i naravno da su favoriti. Biće teško, ne želim da poredim timove, ali biće dobra utakmica i daćemo sve od sebe da napravimo najbolji rezultat. Biće teško, Engleska ima kompletan kvalitetan tim, jedan su od favorita, ali daćemo sve od sebe. Realistični cilj je da idemo od utakmice do utakmice, ali voleli bismo da prođemo grupnu fazu, a u nokautu se svašta može desiti. Svaka utakmica je bitna za nas, ali videćemo.

Koliko je na njegovom ličnom planu značajno ovo prvenstvo ističe: 

– Bitno je, za mene, pogotovo za mlade igrače. Već sam igrao jedno ovo prvenstvo, moramo dati sve od sebe, da postignemo golove. Na kraju će sve biti u redu naravno, ali je bitno za sve nas.

 

ODLUKA JE DONETA: Crvena zvezda ima novog trenera!

 

O Hariju Kejnu: 

On je postigao preko 300 golova u karijeri i trenutno je jedan od najboljih. Ne želim stavljati pritisak na sebe poredivši se sa njim. Igra na top nivou već deset godina, jedan je od najboljih ikada, a ja sam još mlad. Svi očekuju da osvoje EURO, ja nemam taj pritisak. Daću sve od sebe, ali ništa ne očekujem. Radiću maksimalno da dam sve fudbalu, ali najbitniji je jak rad, videćemo na kraju. Nadam se da imam još 15 godina igre, ali videćemo na kraju.

O značaju Aleksandra Mitrovića u ekipi: 

– Bitan je jako, on je najbolji skorer našeg nacionalnog tima, pomoćiće nam da postižemo golove, naravno da je bitan i dosta će nam značiti. On je veoma drugačiji na terenu i van njega, veoma je miran, duhovit, volimo da provodimo vreme zajedno. Dobra je osoba i veliko je zadovoljstvo igrati sa njim.

Iako je Engleska veliki favorit, protiv Islanda se videlo da nisu nepobedivi: 

– Niko nije nepobediv i u fudbalu i životu je sve moguće, pogledali smo tu utakmicu i sigurno da ima stvari koje se mogu prepisati od njih. Pobedili su ih na Vembliju pred 80.000 ljudi, sve je moguće. Oni su jedan od favorita na turniru, mi verujemo u sebe, idemo korak po korak i pokušaćemo se predstaviti u najboljem svetlu i da napravimo najbolji rezultat. Mi smo tu da budemo u službi tima, šta god da Piksi odluči mi ćemo poštovati njegove odluke i ko god da izađe na teren daće sto posto sebe.

Vlahović je napravio poređenje atmosfera uoči Katara i sada pred start Evropskog prvenstva. 

– Sigurno da je drugačije, način na koji smo otišli na SP, bili smo dominantni, pobedili Portugal i tu su skočila očekivanja. Ove kvalifikacije nismo bili na našem nivou, ali opet plasirali smo se i verovatno igrali drugačije u odnosu na kvalifikacije za SP. To su momenti, ali nama je bitan plasman. Sigurno je lakše što nema euforije, iz nje izlazi ponekad nerealnosti. Mislili smo da je tada minimum bilo polufinale. Sigurno neće biti lako i sigurno je veliki izazov, ali ovde smo da se takmičimo i napravimo veliki rezultat.

– Radili smo na svemu i na ispravljanju grešaka, što je sastavni deo fudbala. Treba da se napreduje u onome što fali. Radili smo i na tome kako izaći protiv Engleza. Ima 2 dana do utakmice, imaćemo trening gde ćemo vežbati finese. Radili smo na svemu, ovo je veliki izazov za sve nas, biće jako uzbudljivo. Prva utakmica ne mora da znači ništa, igramo protiv jakog protivnika.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter