Izvor: B92
27.05.2024 u 18:46
0

ZVEREV RAZBIO NADALA: Možda za dva meseca kažem „dosta je“ PORUČIO RAFA

Rafael Nadal se posle dve godine vratio na teren Rolan Garosa koji je osvojio 14 puta u karijeri, ali je eliminisan već u prvoj rundi.

Bolji od njega bio je Nemac Aleksander Zverev, koji je slavio sa 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

Pretpostavlja se da je to bio poslednji meč Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali on to nije želeo da potvrdi neposredno posle meča.

Dobio je reč baš iz tog razoga, iako nije praksa da poraženi igrač priča posle meča.

„Hvala vam, teško mi je da pričam u ovom trenutku. Ovo bi mogao da bude poslednji put da sam pred vama, nisam 100 odsto siguran u to. Osećaj koji sam imao danas teško je pretvoriti u reči. Osećao sam ljubav ovih ljudi na mestu koje najviše volim„, rekao je Nadal.

„Čestitam Saši na sjajnom meču i pobedi. Želim ti sve najbolje u nastavku turnira. Pre dve godine si imao teške trenutke, ali želim ti sreću ubuduće. Prošao sam kroz dve teške godine sa povredama koje sam imao. To jeste proces koji je trebalo da se završi tako što bih se ovde vratio, ali nije dobro prošao“.

Nekoliko puta je Nadal istakao da se nada da ovo nije poslednji meč na „Šatrijeu“, ali da ne može da obeća i da postoji velika verovatnoća da tako bude.

„Teško mi je da kažem šta sledi u budućnosti. Velika je verovatnoća da se više neću vraćati ovde na Rolan Garos, ali nije skroz sigurno. Sada mnogo bolje osećam lopticu nego pre dva meseca. Za dva meseca možda kažem ‘dosta je’, ali još nemam taj osećaj. Želim da se vratim na Olimpijskim igrama na ovaj teren, to me motiviše. To će biti dobra šansa i nadam se da ću biti spreman za to. Divne stvari tokom karijere sam uradio na ovom terenu, koje nisam mogao ni da zamislim, ni da sanjam. Bio je to divan proces, uspomene, svaka godina je bila drugačija, svaka specijalna. Svi koji rade na Rolan Garosu, svi iza scene, svi su činili da bude nezaboravno. Onda mojoj porodici, timu. Hvala vam iz dna mog srca. Nadam se da ćemo se opet videti, ali ne znam“, rekao je Rafa Nadal.


Zverev, četvrti nosilac turnira je bio bolji od trenutno 275. Nadala. Zabeležio je trijumf sa 3:0, po setovima (6:3, 7:6(5), 6:3) za tri sata i pet minuta.

Jasno je bilo još posle žreba da Nadala očekuje veoma težak posao. Dobio je paklenog rivala i nije uspeo da trijumfuje.

Zverev je odlično otvorio meč, sa nulom je osvojio prvi gem na servis Nadala, a potom potvrdio brejk – 2:0.

Vodila se izjednačena borba u nastavku. Nadal ni u jednom trenutku nije bio blizu toga da oduzme servis Nemcu.

Sa druge strane Zverev je u nekoliko navrata pokušavao, ali se spasavao Nadal.

Ipak, brejk prednosti je dosta značio Zverevu. Na kraju je doveo Nadala do toga da servira za opstanak u prvom setu – 5:3.

Tu je iskoristio pritisak i sa brejkom došao do vođstva u setovima – 1:0 (6:3).

Obojica su odlično ušla u drugi set, vodila se velika borba sve do petog gema kada je Nadal napravio brejk, a potom ga i potvrdio (2:4).

Nije se predavao Zverev, iako je posustajao brejk za Špancem. U 10. gemu na 4:5, je uspeo da uzvrati brejk.

Sigurni su bili obojica u nastavku pa je drugi set odlučio taj brejk – 6:6.

Sve vreme je Zverev imao prednost, došao je do dve set lopte (6:4), nije iskoristio prvu, ali jeste drugu za 2:0 (7:5) u setovima.

Treći set je možda bio i najzanimljiviji. Siguran je bio Nadal na svoj servis, a potom je napravio i brejk (2:0).

Ipak, nije uspeo da ga potvrdi već je Zverev odmah uzvratio u trećem gemu, a potom odlično servirao – 2:2.

Peti gem je trajao nešto više od 15 minuta. Zverev je imao četiri brejk lopte, ali sve je spasao Španac i uspeo da se sačuva na svoj servis.

Zverev je u nastavku rutinski slavio na svoj servis, a potom još jednom došao do brejka (4:3).

Imao je dve brejk lopte Nadal u narednom gemu, ali nije uspeo da ih iskoristi i Nemac je bio pred pobedom (5:3).

Zverev je bio pred pobedom, imao je dve meč lopte na servis Nadala, iskoristio je prvu i slavio sa 3:0 u setovima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter