Izvor: Tanjug
08.01.2020 u 09:50
0

„AGRESIJA“: Kramp-Karenbauer osudila raketne napade!

Nemačka je osudila iranske raketne napade na dve baze u Iraku koje koriste američke snage, koje je ministarka odbrane Anegret Kramp-Karenbauer nazvala agresijom.

Nemačka vlada osuđuje ovu „agresiju na najoštriji mogući način“.

Kramp-Karenbauer je za ARD rekla da je sada „posebno na Irancima da ne podstiču dalju eskalaciju“.

Kako prenose mediji, niko od američkih vojnika u Iraku nije povređen.

Još nekoliko zemalja je objavilo da njihove snage u Iraku nisu povređene, među kojima Francuska, Poljska, Danska i Finska.

Iran je ispalio 22 balističke rakete na dve vojne baze u Iraku u kojima se nalaze američki vojnici, a Iranska Revolucionarna garda, koja je preuzela odgovornost za napad, navela je da su napadi na baze „osveta za ubistvo komandanta jedinice Kuds Kasima Sulejmanija“.

Napad na bazu u Iraku potvrdio je iz Pentagona, a rakete su lansirane sa teritorije Irana.

Pogođene su baze Al Asad i Irbil. Neimenovani američki zvaničnik rekao je da SAD „nemaju saznanja o američkim žrtvama“, ali da se situacija još procenjuje.

Napad na baze Al Asad i Irbil se dogodio samo nekoliko sati pošto je sahranjen komandant iranske elitne jedinice Kuds, general Kasem Sulejmani ubijen u vazdušnom napadu SAD u Bagdadu.

Predsednik Donald Tramp je, nekoliko sati posle napada, na Tviteru napisao da je „sve u redu“ i da se radi na utvrđivanju broja žrtava i pričinjene štete.

„Za sada sve ide dobro! Imamo najmoćniju i najbolje opremljenu vojsku na svetu! Obratiću se naciji sutra ujutru“, napisao je američki predsednik na Tviteru.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter