Izvor: HappyBSC
28.06.2022 u 20:50
0

AKTUELNOSTI NA HAPPY TV: „Sve je počelo na Balkanu i na Balkanu se mora i završiti“, „Ukrajina ne može da dobije ovaj rat“

O rusko-ukrajinskom sukobu, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na HAPPY TV razgovaramo sa našim gostima.

Gosti večerašnje emisije koji će nam više reći o ratu u Ukrajini i najnovijim aktuelnostima su: Dragan Krsmanović general,  prof. dr Miloš Laban i Zoran Spasić – Centar za saradnju sa zemljama Azije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Više o ratu u Ukrajini, ali i drugim dešavanjima u svetu pratite u emisiji „AKTUELNOSTI“.

Danas je 125. dan  sukoba u Ukrajini.

„Medijska histerija Zapada, u kojoj nema mesta za bilo šta pozitivno vezano za Ruse, može da odgovara Moskvi“ u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

Zoran Spasić, Centar za saradnju sa zemljama Azije

Kada će se stvoriti uslovi da se sedne za sto i potpiše primirije: 

– Ja do sada uopšte nisam čuo da je Evropska unija izašla sa bilo kakvim dioplomatskim rešenjem da predloži  kako da se ovaj sukob završi.  Oni rade upravo suprotno. Oni šalju oružje, potpiruju rat, guraju narod u još veću nesreću i ono što je tragedija jeste ako se osvrnemo na početak sukoba,  ukrajinska vojska je izgubila vazduhoplovstvo, mornaricu, protivvazduhoplovnu odbranu, a kasnije su oklopne jedinice izbačene iz stroja. Ukrjaina ovaj rat ne može da dobije. To oružje samo dovodi do toga da imamo  još veći broj žrtava i da se taj rat samo produžuje. Ukrajina na svim frontovima gubi. Ono što je novina jeste da se Zapadni saveznici povlače – istakao je Spasić.

– Ovo što se sada dešava u Ukrajini, da prevedemo znači da Zapadnjaci brane odluke komunističkih vođa koje su donete posle Drugog svetskog rata. Kako im to sada ne smeta – konstantovao je Spasić. 

Dodao je i da sve ovo što se sad dešava u svetu ne ide u prilog Ukrajini, jer se i unutar NATO-a dešavaju određena neslaganja. Po pitanju Španije i Alžira po pitanju gasa postoje ozbiljna neslaganja, pa se EU umešala u to. Otvaraju se neka druga politička pitanja. Navodi i da će sad drugi narodi da pokrenu svojna nacionalna pitanja. Zaključuje da ćemo videti da li sada Ujedinjene nacije imaju snage da dođu do rešenja. 

Dragan Krsmanović, pukovnik

O tome kako gleda na sukob u Ukrjaini i da li je to nešto što smo mi već preživeli, pukovnik je rekao : 

-Mi smo preteča svega ovoga. Sve je počelo na Balkanu i na Balkanu se mora i završiti. Ja bih krenuo još malo ranije, jer mi zaboravljamo da je 1995. godine,  u slučaju Srebrenice, stvorena jedna priča koja je i završila  sudskim epilogom tog nameštenog suda, koji je to okarakterisao kao genocid.To je sve urađeno sa jednim planom. Mi to tada, naravno, nismo razumeli. Trebalo je legalizovati mogućnost intervencije u drugim državama i oni koji vladaju svetom, mi to sada vidimo da je to kolektivni Zapad i on je uradio to na taj način da je pokušao da instalira nešto što se zove „odgovornost za zaštitu“. Jednostavno pokušali su da uvrste nešto u međunarodno pravo što do tada nije postojalo. Mi znamo da je 1999. bila protivpravna agresija na našu zemlju, ali 2005. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija uvela je neku mogućnost da se u četiri teška slučaja interveniše u nekim državama i da suverenitet tih država ne mora biti poštovan u tom slučaju. Naravno, kolektivni Zapad je verovao da će on biti taj koji će da određuje gde može da se napadne. Zato smatram da je začetnik svega ovoga kod nas na Balkanu. Kada se raspetljaju ove stvari u Ukrajini na drugim tačkama, one se moraju vratiti ovde na Balkan i da bi se i ovde i završilo. Ja uopšte ne sumnjam da će jednog dana, kad sazreju okolnosti, aerodrom u Prištini biti tesan da pimi sve one Albance koji će zajedno sa Amerikancima žuriti da se odsele odavde, a da se pitanje uređenja Kosova i Metohije u okviru Srbije vrati tamo gde je predviđeno rezolucijom 1244 tj. u okviru pregovora o suštinskoj autonomiji – istakao je pukovnik.

Prof. dr Miloš Laban

– Markale, Račak itd. sve  je to isti scenario. Vidimo da se sada i angažuju holivudski glumci da se snimaju scene i da se to prezentuje kao istina. Za mene je suština da onog trenutka kad je počela ruska specijalna operacija u Ukrajini, tog momenta su zabranjene ključne ruske informativne kuće. To je za mene dokaz šta se sad dešava i kome sad treba verovati – izjavio je Laban.

– Srbi su stradalnici u ratu devedesetih, da bi 2015. godine toliko drsko pokušano da se na SB Ujedinjenih nacija  jedino Srbiji okrive za sve i da se Srbi prvi put u istoriji označe kao genocidan narod. zahvalčjujući vetu Rusije, to je sprečeno – dodao je Laban.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter