Izvor: HAPPY BSC
28.12.2022 u 22:06
0

Aleksandar Šešelj za „AKTUELNOSTI“: „Ono gde su Rusi zaista u defanzivi i gde gube na tom planu, jesu mediji!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 308. dan rata u Ukrajini,. Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: naučni savetnik prof. dr Dragan Petrović, političar Aleksandar Šešelj i dr Aleksandar Mitić sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Aleksandar Šešelj istakao je da na Zapadu postoji isključivo pristrasno izveštavanje i da se u medijima ne pojavljuje niko ko bi u pitanje doveo tezu da: „Putin agresor hoće da zauzme celu Evropu“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

GENERAL MITAR KOVAČ U EMISIJI AKTUELNOSTI: Ukrajinska privreda je propala, zavisi od Zapadne milostinje

„Na Zapadu postoji pristrasno izveštavanje i oni su negde majstori manipulacije, usavršili su ozbiljno tu kontrolu svesti na taj način što ne može da se pojavi niko ko dovodi u pitanje ono što je njihova glavna teza. Ne samo što treba da bude neki rusofil ili neko ko podržava Putina, podržava Rusiju, to je nezamislivo, ali neko ko bi objektivnije samo prispitao: „Zašto ovo? Zašto ono? Da li se zaista ostvaruje neki cilj sa tim finansiranjem ili slanjem vojne opreme i vojne tehnike i ostalog?“ , ni toga tamo nema. To je nešto što je u alternativnom medijskom prostoru kada govorimo o Zapadu. Tamo bilo kakav kontekst ne dolazi u obzir, samo ima ono što je glavna teza: „Putin agresor, ide da tamo zauzme celu Evropu…“ To jednostavno mora da se veruje, a sve ostalo je jeres kada govorimo o zapadnom javnom mnjenju ili o zapadnim sredstvima informisanja“, dodao je Šešelj.

 On je istakao i da je nacizam brutalan i nemilosrdan i da ne mari za civilne žrtve.

„Nacizam je vrlo brutalan, nemilosrdan. Jednostavno ne mari za bilo kakve civilne žrtve. Imali smo i mi u istoriji iskustva koja su nam prilično sveža i o čemu znamo zaista mnogo. Rusi takođe to znaju i svesni su u Rusiji šta znači nacizam i koliki je to otrov i koliki je to problem. Naravno bratoubilački ratovi su uvek najkrvaviji i to je takođe kroz istoriju poznato. Nedavno je u Donjecku ranjen, odnosno izvršen je udar na restoran u kome se nalazio Dmitrij Rogozin, bivši potpredsednik ruske vlade i bivši direktor Roskosmosa, a i prvi predsednik DNR Aleksandar Zaharčenko je poginuo kada je ukrajinska granata pogodila jedan restoran u stambenom kvartu Donjecka koji je tada bio pun ljudi“, izjavio je Šešelj.

Političar je dodao da ono gde Rusi zaista gube u ovom sukobu su mediji i da nisu dali adekvatan odgovor na kampanju koja protiv njih traje već godinama.

„Oni jednostavno idu na eliminaciju tog ruskog faktora, to je bio ukrajinski plan oduvek i za to su dobili podršku Zapada. Zapad će ih koristiti dokle god to ima nekog efekta. Naravno sada trenutno ono gde su Rusi zaista u defanzivi i gde gube na tom planu, jesu mediji. Nisu dovoljno adekvatan odgovor napravili na ono što je kampanja koja traje već duže od 10 meseci, a može se slobodno reći već godinama unazad“, zaključio je Šešelj.

Prof. dr Dragan Petrović u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Jedan američki general je rekao da misli da ima i do 60.000 ukrajinskih vojnika u Bahmutu!“

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter