Izvor: Happy BSC
28.12.2022 u 22:07
0

Posle odluke Erdogana da ukine starosnu granicu za penzionisanje: Turska preko noći dobila dva miliona penzionera

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je, manje od šest meseci pre izbora, ukinuo starosnu granicu za odlazak u penziju, što je omogućilo da se više od dva miliona radnika odmah penzioniše. Predsednik je to objavio tokom konferencije za medije na temu tog popularnog poteza. 

Erdoganova vladajuća stranka AK prošle nedelje je značajno povisila minimalnu platu u sklopu pokušaja vraćanja podrške izgubljene inflacijom, padom lire i naglim padom životnog standarda.

TURSKA PREDLOŽILA ERDOGANA ZA NOBELOVU NAGRADU ZA MIR: Nominovan zbog napora da uspostavi mir između Ukrajine i Rusije

Starosna granica za penzionisanje ranije je iznosila 58 godina za žene i 60 za muškarce. Još se ne zna koliko će novi sistem koštati, a Erdogan je objavio da 2,25 miliona ljudi ima pravo na trenutnu penziju. U Turskoj trenutno ima 13,9 miliona penzionera.

Radničke grupe protestuju protiv uslova minimalne starosti za odlazak u penziju već nekoliko godina, tražeći da se umesto toga od radnika traži da odradi obavezni broj radnih dana. Smatra se da će ovaj potez pomoći Erdoganu pre ključnih izbora u junu da pobedi na izborima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter