Izvor: HAPPY BSC
28.12.2022 u 23:18
0

Dr Aleksandar Mitić za „AKTUELNOSTI“: „Mislim da bi pad Bahmuta bio jedan zaista ogroman udarac za Ukrajince!“

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 308. dan rata u Ukrajini,. Naši sagovornici na teme povezane sa ovim sukobom bili su: naučni savetnik prof. dr Dragan Petrović, političar Aleksandar Šešelj i dr Aleksandar Mitić sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu.

Dr Aleksandar Mitić komentarisao je, između ostalog i situaciju u Bahmutu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Imamo izjave Zelenskog juče o tome da je situacija u Bahmutu izuzetno teška sa druge strane postoji čak i pokušaj relativizacije ruskog napretka kod Bahmuta, kod nekih zapadnih analitičara koji tvrde da to ipak možda neće biti toliko značajno i toliko presudno koliko se to ranije smatralo. Pitanje je koliko je to samo jedna, deo jedne psihološke operacije i ohrabrivanja, a koliko je samo obmanjivanje. Mislim da bi pad Bahmuta, bio jedan zaista veliki, ogroman udarac za Ukrajince i zbog toga će se oni boriti, ne mogu da kažem do poslednjeg čoveka, ali svakako da je sada glavni fokus na tom mestu“, istakao je Mitić.

On je istakao da nisu svi Ukrajinci radikalizovani, ali da se u tome otišlo predaleko.

Prof. dr Dragan Petrović u emisiji „AKTUELNOSTI“: „Jedan američki general je rekao da misli da ima i do 60.000 ukrajinskih vojnika u Bahmutu!“

„Imate zaista jednu radikalizovanu, nisu svi takvi da se ne lažemo. Govoriti o tome da je celo ukrajinsko društvo nacifikovano je zaista pogrešno. Ipak činjenica je da je u jednoj ogromnoj meri to otišlo zaista predaleko i da se na tome radilo ne samo sistematski već se to u velikoj meri tolerisalo, neću da kažem i sponzorisalo spolja. Oni otvoreno prikazuju, snimaju neke stvari kojih bi se većina ljudi stidela. Mnoge NVO su devedesetih godina posle tih snimaka, kada su neke naše jedinice snimale, treba reći zločione, koristile su te stvari i pred raznim sudovima ali i radi demonizacije srpskog naroda u celini. Ovde se radi suprotna stvar, to se toleriše. Nijedna međunarodna organizacija koja se bori za ljudska prava, uopšte ne uzima kao predmet interesovanja, ne koristi za pritisak na Ukrajince kao i za pritisak na NATO, jer ipak je NATO taj koji stoji iza svega toga“, zaključuje Mitić.

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter